Farul Constanța a câștigat titlul în Superligă, după remontada spectaculoasă în derby-ul cu FCSB

FC Farul Constanța este noua campioană a României la fotbal masculin. Echipa condusă de Gheorghe Hagi s-a impus în penultima etapă, în derby-ul cu ocupanta locului doi FCSB, câștigând cu 3-2, după ce a fost condusă cu 0-2, în debutul meciului și are acum 4 puncte avans, cu o etapă înainte de final.

230521 farul campioana FB

Este al doilea titlu din palmaresul echipei constănțene, primul fiind obținut în 2017, când încă se numea Viitorul.

Oamenii lui Gheorghe Hagi au fost surprinși în debutul meciului de bucureșteni, care au marcat repede două goluri.

Șut l-a executat pe Aioani cu un șut de la distanță, deschizând scorul în minutul 9, pentru 0-1. Compagno a majorat la 0-2, în minutul 19. Farul a replicat cu două faze ofensive, dar FCSB a jucat dezinvolt, la adăpostul scorului favorabil, și în minutul 40 a fost aproape să majoreze, Compagno nimerind bara porții lui Aioani.

Cursa de revenire a marinarilor a început cu golul lui Mateus Santos, micuțul brazilian marcând cu capul, după o centrare perfectă a lui Borza, la care Târnovanu a ieșit greșit (1-2, min. 42).

Băluță a egalat în repriza secundă, în minutul 59, după o fază complexă, încheiată cu o centrare a nou intratului Casap, reluată în poartă de mijlocașul constănțean.

Golul victoriei, care a adus titlul pe malul mării, a fost reușit de Louis Munteanu în minutul 86, care a marcat cu un șut din centrul careului, după o pasă primită de la un alt jucător intrat pe parcurs, Sârbu.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului, farul Constanța are 50 de puncte, cu 4 mai mult decât FCSB.

 

(sursa: Mediafax)