EXCLUSIV. Ionuţ Luţu este mândru: "Recordurile sunt făcute să fie doborâte!"

Ionuţ Luţu este de părere că George Puşcaş o să ajungă unul dintre marii atacanţii ai României.

cum arata romania u21 la primul meci de la euro 1998 e1560429751407

George Puşcaş a marcat deja 16 goluri pentru naţionala UNDER 21 a României şi l-a depăşit pe fostul golgheter al ticolorilor mici, Ionuţ Luţu, 15 goluri. Dar cel poreclit "Hagiluţu" a vorbit pentru Ediţie.ro despre performanţa obţinută de actualul atacant al selecţionatei conduse de Mirel Rădoi şi este convis că jucătorul nostru va ajunge sus de tot.

"Bravo lor! Băieţii noştri au făcut acolo la Cesena o performanţă incredibilă pentru fotbalul românesc şi uitaţi că au ajuns în premieră într-o semifinală de Campionat European. Mă bucur pentru George Puşcaş şi nu mă deranjează deloc că m-a depăşit la numărul de goluri pentru naţionala U 21. Recordurile sunt făcute să fie doborâte şi era clar că într-o zi cineva o să marcheze mai multe goluri ca mine.

Noi am încercat să jucăm la Campionatul European de tineret din România cât am putut noi mai bine, dar nu ne-a ieştit. Pe vremea noastră am fost convocaţi la U 21  de la Universitatea Craiova vreo şase băieţi. Toţi şase am prins Campionatul European. Eram la lot eu, Trică, Tibi Lung,  Vancea. Frăsineanu şi Marius Iordache.

Şi dinamoviştii erau mulţi pentru că erau cu generaţia lui Petre, Hâldan, Tararache, Contra şi Mihalcea. Am jucat şi noi atunci împotriva Germaniei, dar îmi aduc aminte că am mâncat bătaie cu 1-0 după prelungiri. Sper că de data asta băieţii noştri ne vor răzbuna. Pe lângă Puşcaş îmi place mult şi Ianis Hagi. Copiii ăştia ai noştri vor ajunge sus de tot. O să vedeţi ce transferui vor prinde unii dintre ei după această performanţă făcută acolo în Italia. Însă eu rămân cu marele regret că nu am reuşit să mă impun şi la naţionala mare a României, deşi prinsesem un transfer la Galata marelui Hagi. Dar sunt sigur că aceşti copii nu vor face greşelile mele şi vor ajunge sub comanda lui Cosmin Contra în cel mai scurt timp", a spus Luţu.

La vremea respectivă Ionuţ Luţu era şi căpitanul naţionalei României U 21.

Echipa tip a României U 21 din 1998

Lobonț - Contra, Iencsi, Miu, Frăsineanu - Fl. Petre, Tararache, Trică, Cătălin Munteanu - Luțu ,Dănciulescu