Romania U 21 a scris istorie la Cesena. Tricolorii vor merge la Olimpiadă după o pauză de 56 de ani!

România U 21 s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după ce a remizat cu Franţa, scor 0-0.

tricolori euro

Elevii lui Mirel Rădoi au scris cu adevărat istorie la Campionatul European de tineret din Italia-San Marino. Tricolorii U 21 au obţinut o calificare în premieră în semifinalele acestui turneu, dar ţara noastră va fi reprezentată şi la Olimpiada de la Tokio din 2020, după o pauză de 56 de ani. Jucătorii români  au câştigat grupa din care au făcut parte cu şapte puncte, după ce au bătut Croaţia, scor 4-1, Anglia, 4-2 şi au remizat cu Franţa, scor 0-0.

Revenind la meciul cu Franţa, Rădoi a trimis pe teren o echipă cu cinci schimbări în primul "11", iar ordinul a fost clar să nu pierdem. De partea cealaltă Franţa a părut o echipă care i-a fost frică să ne atace în permanenţă, deoarece dacă pierdea meciul, atunci pleca şi acasă.  Dar, totuşi singurul lucru care a prezentat interes în meciul de la Cesena a fost faza în care Cicâldău a fost faultat clar în careu de un fundaş francez, în minutul 18 din prima repriză, dar arbitrul bulgar nici măcar nu a cerut ajutorul colegilor din camera VAR. Astfel că, la finalul partidei ambele echipe au fost mulţumite de rezultat şi au mers braţ la braţ în semifinale.

Prima semifinală, Germania - România se va juca joi, 30 iunie, de la ora 19:00, pe Stadio Renato Dall'Ara, din Bologna. În a doua semifinală, de la ora 22:00, se vor întâlni Spania şi Franţa.

 Primul 11 al României

Romania U21: I. Radu - Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău - Olaru, I. Hagi, Fl. Coman - Puşcaş

Selecţioner: Mirel Rădoi

Au mai jucat: Băluţă, Dragomir, Adrian Petre