Argentina a câștigat Cupa Mondială la lovituri de departajare

Argentina a câștigat Cupa Mondială la lovituri de departajare

Naționala Argentinei a devenit campioană mondială la fotbal, după ce a învins în finală Franța la lovituri de departajare.

221218 argentina FB

Argentina a condus 2-0 (Messi, Di Maria), fiind egalată în repiza secundă prin două goluri ale lui Mbappe. În prelungiri, ambele echipe au marcat câte un gol, Messi făcând dubla iar Mbappe trecându-și în cont tripla. Franța a ratat 2 lovituri de 11 m, trimițând trofeul în Argentina.

Argentina a devenit pentru a treia oară campioană mondială la fotbal, după 36 de ani de la ultima reușită. Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului și a fost cel care a ridicat trofeul care îi încununează o carieră din care lipsea doar titlul mondial.

În cadrul ceremoniei de premiere, Enzo Fernandez (21 ani) a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al competiției, dublat de Emiliano Martinez (30 ani), care a fost desemnat cel mai bun portar al mondialului.

Kilyan Mbappe a primit Gheata de aur pentru golgheterul Cupei Mondiale, cu 8 goluri, trei dintre ele fiind reușite în finală. El a devenit astfel cel de al doilea autor de hat-trick din istorie, după englezul Geoff Hurst, care a reușit această performanță în finala din 1966, împotriva Germaniei de Vest.

Lionel Messi – a câștigat Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător al turneului, devenind singurul jucător din istorie care câștigă acest titlu de două ori.

Messi a fost cel care a preluat trofeul mult râvnit, la capătul unui mondial cu 64 de jocuri, disputat sub auspiciile unor controverse legate de probleme extrasportive, dar încheiat cu poate cea mai frumoasă finală de campionat mondial din istoria fotbalului.

(sursa: Mediafax)