Mogoșanu și Radu Negru au fost invitați la faza finală a "Olimpiadei de Fotbal"

Mogoșanu și Radu Negru au fost invitați la faza finală a "Olimpiadei de Fotbal"

Olimpiada de Fotbal este o competiție școlară organizată de Consiliul Județean Dolj.

 221210 Olimpiada de fotbal mogosanu negru 01

Radu Negru și Sorin Mogoșanu, fotbaliștii formației FC Universitatea Craiova, au fost prezenți sâmbătă, 10 decembrie, la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, în mijlocul celor mai bune șase echipe de fotbal ale unităților de învățământ din Dolj. Acolo, micuții fotbaliști și-au disputat faza finală a Olimpiadei de Fotbal, organizată de Consiliul Județean (CJ) Dolj, prin Clubul Sportiv Județean Știința „U“ Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

În competiție au fost angrenate inițial 108 școli din 95 de localități. Pentru calificarea în faza finală, „Olimpiada de fotbal“ a presupus desfășurarea a 6 etape zonale, cu grupe de câte 18 echipe, care au avut loc la Ișalnița (mai 2022), Băilești (iunie 2022), Cetate și Dăbuleni (octombrie 2022), precum și la Centrul Turistic de Agrement și Sport al Consiliului Județean Dolj (în iunie și în octombrie 2022).  Din fondurile alocate de CJ Dolj, fiecărei echipe de fotbal înscrise în competiție i-au fost oferite câte 14 echipamente de joc și 2 mingi de fotbal. 

La faza finală a „Olimpiadei de fotbal“ au participat Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ Craiova, care a câștigat competiția, Școala Gimnazială Cerăt (ocupanta poziției a doua), Școala Gimnazială Bucovăț și Școala Nr. 1 Dăbuleni (ambele clasate pe locul al treilea), Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi“ Cetate și Școala Gimnazială „Eliza Opran“ Ișalnița.

221210 Olimpiada de fotbal mogosanu negru 02

„Iată că am ajuns la finalul unei activități pe care am demarat-o în premieră în acest an, prin care încurajăm sportul de masă și practicarea lui de către tineri. Putem să spunem că a fost o activitate frumoasă, de succes, cu 108 școli și câteva mii de elevi implicați, din toate zonele județului.

Îi felicităm pe toți cei angrenați în buna ei desfășurare, le mulțumim directorilor de la unitățile de învățământ și profesorilor de sport, care au format echipe în aceste școli gimnaziale, precum și inspectorului de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean. Toți și-au dat concursul pentru ca această «Olimpiadă de fotbal» să se deruleze în condiții foarte bune“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.