EXCLUSIV. Eugen Trică: "Naționala U 21 este generație Champions League!"

Eugen Trică, fost participant cu naționala U 21 la Euro 1998, este încântat de actuala generație a lui Mirel Rădoi.

Capture Trica nationala

Eugen Trică, actualul antrenor al lui FC Universitatea Craiova, 42 de ani, a marcat pentru România U 21 împotriva Rusiei, la Campionatul European din 1998, cel care a fost găzduit de țara noastră. Însă fostul mare internațional este de părere că generația lui Ianis Hagi este o idee în plus peste generația echipei sale din care mai făceau parte Lobonț, Luțu, Contra, Cătălin Munteanu, Florentin Petre, Tararache, Crăciunescu, Laurențiu Roșu, Dănciulescu sau Adrian Iencsi.

"Mi-au dat lacrimile pentru acesti copii ai lui Mirel Rădoi și vă pot spune că de mult nu am mai trăit un meci la o asemnea intensitate emoțională. Parcă eram prin America 1994. Îi felicit pe această cale pe tinerii noștri jucători și pot să afirm cu tărie că ei sunt cu o idee peste generația mea. Nu uitați că la Campionatul European din România din generația mea mai făceau parte Lobonț, Luțu, Contra, Miu, Curt, Cătălin Munteanu, Florentin Petre, Laurențiu Roșu, Dănciulescu, Liță, Mihalcea sau Adrian Iencsi. Eu am marcat contra Rusiei, dar nu mai are importanță ce a fost atunci, noi eram prima dată pe acolo.

Însă acesti copii ai lui Mirel sunt totuși peste noi. Bravo lor! Această națională U 21 a României este o generație de Champions League. O spun cu toată responsabilitatea. Ce joacă Ianis Hagi și colegii lui acum la EURO așa se joacă în zilele noastre în Liga Campionilor. Cu toate că Gică Hagi are cel mai mare merit, datorită faptului că a crescut o mare parte dintre acești copii, totuși nu vreau să i se ia deloc din merite și lui Mirel Rădoi. Acest băiat vine din generația noastră tânără de antrenori și uitați că ne face cinste la toți. Sunt mândru de Mirel Rădoi. Bravo, Gică Hagi! Bravo, Mirel Rădoi!

nationala tineret968

Mirel a jucat meciul tactic ca la carte. A știut când să se apere,  când să sufere, dar a știut când să se apere sus. Însă a știut când să joace și pe contraatac așa cum o făceau pe timpuri în SUA, Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Răducioiu. Mi-a plăcut în meciurile cu Croația și Anglia unitatea de grup a băieților noștri. Toți pentru unul și unul pentru toți. Așa vreau să fim și noi la FC Universitatea Craiova. Așa vreau să jucăm și noi pentru Știința în toate meciurile, iar cât voi antrena eu această echipă  vă asigur că așa vom juca. Vreau să fim toți pentru unul și unul pentru toți. Vreau sacrificu pe teren din primul până în ultimul minut", a spus Trică.