Andrei Prepeliță, înlăturat din funcția de antrenor al lui FC Argeș

Andrei Prepeliță, înlăturat din funcția de antrenor al lui FC Argeș

FC Argeș a anunțat luni seara, după înfrângerea cu 2-0 de la Ploiești, că antrenorul Constantin Schumacher va fi „singura persoană care va organiza și va răspunde de programul de pregătire al echipei”, ceea ce echivalează cu înlăturarea lui Andrei Prepeliță de la conducerea echipei.

220812 arges fcu schumacher prepelita

Consiliul Director al Clubului FC Argeş s-a întrunit luni seara, după meciul cu Petrolul Ploiești, în şedinţă de urgență, pentru a face o analiză a rezultatelor echipei după cele 15 partide disputate în Superligă, dar și a rezultatului din meciul cu Minaur Baia Mare, din Cupa României.

„În afara evoluțiilor nesatisfăcătoare, în general, înregistrate de "alb-violeţi" în aceste partide şi parcursul slab din ultimele 10 partide oficiale (1 victorie, 3 egaluri şi 6 înfrângeri), în special, membrii C.D. au analizat şi actele de indisciplină înregistrate în ultima perioada și „acoperite" de către antrenorii echipei, precum și deficiențele de organizare care au condus la o stare de tensiune, atât în cadrul lotului, cât și în cadrul clubului şi care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor stabilite, de comun acord, atât de conducerea administrativă, cât şi de cea sportivă, pentru sezonul 2022-2023”, se scrie în comunicatul clubului.

„Printr-o decizie unanimă, C.D. a decis ca de mâine, marți, 25 octombrie a.c., antrenorul Constantin Schumacher să fie singura persoană care va organiza și va răspunde de programul de pregătire al echipei, care va avea libertatea să ia decizii tehnico-tactice și să își desemneze colaboratorii și care, de asemenea, va răspunde de rezultatele formaţiei noastre pentru perioada următoare”, au anunțat argeșenii, fără a menționa numele lui Andrei Prepeliță sau felul în care vor înceta colaborarea cu acesta.


În comunicat, clubul face referire și la relația cu suporterii: „Ignorarea publicului, a suporterilor și a conducerii clubului nu pot fi tolerate la echipa fanion a Piteștiului, iar manifestările de nemulțumire ale suporterilor echipei noastre și numărul tot mai redus de spectatori prezenți pe stadionul „Nicolae Dobrin” reprezintă adevăratul semnal de alarmă că echipa merge în direcția greşită și că este nevoie de o schimbare.”

În concluzie, Consiliul de Administrație al clubului a decis că este necesară o schimbare ce „trebuie făcută imediat şi privește, în primă fază, zona sportivă. După cum știți deja, întreaga responsabilitate a strategiei de transferuri aparține managerului lon Vlădoiu și antrenorului Andrei Prepeliță, conform condițiilor impuse de cei doi pentru garantarea şi atingerea obiectivelor de performanță, dar și de eficientizare a bugetului în acest sezon.”

Comunicatul se încheie cu promisiunea că se va face tot posibilul pentru satisfacerea „dorinței piteștenilor de a vedea fotbal de calitate”.

(sursa: Mediafax)