Echipa de implementare VAR explică disfuncționalitățile de la meciul FCSB - FCU

Echipa de implementare VAR explică disfuncționalitățile de la meciul FCSB - FCU

Meciul de fotbal din Superliga României dintre FCSB și FCU a avut duminică seara parte de un incident ușor amuzant în care a fost implicat arbitrul partidei, Adrian Cojocaru, și sistemul de arbitraj video, care a avut o mică disfuncționalitate.

220731 fcsb fcu cojocaru var

Federația Română de Fotbal a făcut luni public un comunicat prin care echipa de implementare VAR explică cele întâmplate.

„Având în vedere informațiile din mass-media referitoare la sistemul VAR, la meciul FCSB – U Craiova 1948, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

Referitor la faza din minutul 53, când s-a verificat abaterea comisă de Dawa în propriul careu, semnalul a intrat pe monitorul VAR de la marginea terenului înainte de a se comuta pe imaginile care trebuiau să vină din mașina VAR. Astfel, pentru câteva secunde, pe monitor s-au văzut imaginile din transmisiunea TV.”

În comunicat se mai precizează că „din punct de vedere tehnic, încă mai sunt necesare anumite reglaje. Împreună cu partenerii responsabili de partea tehnică și administratorii stadioanelor, echipa de implementare VAR în România face toate eforturile pentru a se rezolva această situație.”

Conform frf.ro, sistemul VAR implementat în România este unul care îndeplinește toate criteriile FIFA. De asemenea, instruirea arbitrilor și a tehnicienilor VAR s-a făcut conform indicațiilor FIFA și sub supravegherea FIFA.

(sursa: Mediafax)