Cum și-au petrecut cei mai cunoscuți fotbaliști Sărbătorile de iarnă

Pentru cei mai cunoscuți fotbaliști din lume, Sărbătorile de iarnă au fost un prilej pentru a se odihni și distra după un an 2021 încărcat, în care au avut loc și competiții continentale, nu doar meciurile echipelor de club.

ronaldo craciun

Având în vedere că ligile de top din Europa au avut o pauză scurtă sau nu au avut deloc, mulți fotbaliști au ales să petreacă acasă, în familie și alături de cei dragi. Excepția de la regulă este însă brazilianul Neymar, care e accidentat grav din luna noiembrie și a avut astfel timp și pentru distracție.

Așadar, iată cum au petrecut cei mai cunoscuți fotbaliști din lume:

Neymar a organizat un turneu de poker

Cel mai scump fotbalist din lume este accidentat de mai bine de o lună și a profitat din plin de timpul liber pentru a se distra. Cunoscut pentru pasiunea sa pentru petreceri, muzică și dans, Neymar și-a adus aminte de un alt hobby pe care îl are: pokerul. Tocmcai din acest motiv, el a organizat în această iarnă și un turneu de poker, la care a fost unul dintre câștigători.

Neymar este un jucător foarte bun de poker și cei care l-au întâlnit au avut numai cuvinte de laudă la adresa sa. De altfel, el este un model pentru mulți pasionați de online poker, care apreciază modul în care brazilianul se poate distra în timp ce reușește mâini câștigătoare în acest joc. Iar pokerul este o pasiune des întâlnită printre fotbaliști, cel mai bun dintre ei fiind Gerard Pique, fostul coleg al lui Neymar de la FC Barcelona, care a reușit rezultate notabile inclusiv la turnee profesioniste.

În ce privește activitatea sportivă, Neymar nu o duce tocmai bine. Este accidentat de la finalul lunii noiembrie, iar în acest sezon de Ligue 1 a marcat doar trei goluri în 10 meciuri disputate pentru PSG. În Champions League a prins patru meciuri, dar nu a apucat să înscrie în acest sezon. Iar accidentarea sa a dat planurile conducătorilor de la PSG peste cap, care își doreau ca tripleta magică formată din Messi, Neymar și Mbappe să joace cât mai mult.

Cristiano Ronaldo a petrecut în familie

Cristiano Ronaldo nu a avut o vacanță în adevăratul sens al cuvântului în această iarnă, având în vedere că în Premier League sunt deja tradiționale meciurile cu ocazia Sărbătorilor. Dar a profitat de puținul timp liber pe care l-a avut la dispoziție pentru a sta împreună cu familia sa. Inclusiv mama sa a venit la Manchester pentru a petrece Sărbătorile alături de nepoți și de Cristiano.

Iar Cristiano a publicat pe Instagram un mesaj care îi era adresat mamei sale. "La mulți ani celei mai bune mame din lume, o luptătoare care m-a învățat să nu renunț, cea mai bună bunică pe care copiii mei ar putea visa vreodată să o aibă. Te iubesc mult, mama mea", a scris Ronaldo pe Instagram.

Totodată, Ronaldo a făcut și un bilanț al anului 2021 pentru el. El și-a adus aminte că în 2021 a marcat 47 de goluri în toate competițiile, a reușit să câștige Cupa și Supercupa Italiei și a fost golgheterul Serie A, dar și la EURO 2020. În plus, în vara lui 2021 s-a transferat la Manchester United, unde evoluțiile sale nu au fost însă la nivelul așteptărilor tuturor. Portughezul rămâne însă unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și prestațiile sale sunt urmărite tot timpul cu mare atenție de milioane de fani.

Messi a mers în Argentina

Starul lui PSG, Lionel Messi, a mers împreună cu familia în țara natală pentru a petrece Crăciunul alături de dragi. A fost la mai multe petreceri alături de soția sa, iar pe 5 ianuarie s-a întors în Franța și s-a alăturat lotului lui PSG.

Fotbalistul argentinian a fost protagonistul celui mai spectaculos transfer din 2021, după ce a părăsit-o pe FC Barcelona pentru a semna cu PSG într-un moment în care contractul său cu gruparea catalană a ajuns la final.

Messi a fost așteptat cu brațele deschise la Paris, dar și evoluțiile sale au fost mult sub nivelul de la FC Barcelona. El a înscris un singur gol în cele 11 partide din Ligue 1, dar s-a revanșat în Champions League, unde a punctat de cinci ori în tot atâtea partide și a ajutat-o pe PSG să aibă un parcurs liniștit. Fanii au totuși așteptări foarte mari de la Messi și doresc ca în 2022 să aibă prestații demne de un câștigător al Balonului de Aur, după ce în luna decembrie a ridicat acest trofeu pentru a șaptea oară în carieră, un adevărat record.