EXCLUSIV. Gugu: “Trebuie să rămânem concentrați până la ultimul meci din campionat!”

EXCLUSIV. Gugu: “Trebuie să rămânem concentrați până la ultimul meci din campionat!”

Costinel Gugu a recunoscut că Adrian Mititelu le pune la dispoziție condiții foarte bune.

191115 FCU Ghiroda 01 Gugu

Fundașul central al Științei a vorbit, într-un interviu pentru Ediție.ro, despre partida de la Dăești, dar și despre faptul că Știința nu trebuie să se culce pe o ureche după ce alb-albaștrii s-au distanțat la 13 puncte de ocupanta locului doi, Lipova.

Rep.: Cum te simți după meciul cu Dăești?

C. G.: Mă bucur din suflet că am câștigat și am putut să îi facem bucuroși pe suporterii noștri. Jos pălăria în fața lor. Au cântat în ploaie din primul până în ultimul minut. Le mulțumesc tuturor suporterilor Universității Craiova. Această echipă este extrem de iubită, iar eu le mulțumesc încă o data tuturor fanilor noștri.

Rep.: Ce ai simțit când ai văzut terenul de la Dăești?

C. G.: Ne așteptam să jucăm pe un asemnea teren, iar eu și colegii mei am luptat din inimă pentru culorile Universității. Ne-am gândit doar la obținerea celor trei puncte, deși meciul s-a jucat pe un teren care a aratat cum toată lumea l-a văzut. Eu și colegii mei am decis să facem tot ce putem noi posibil să câștigăm jocul, deși s-a jucat practic în mocirlă.

Rep.: Cum l-ai simțit pe Florin Costea?

C. G.: Toată lumea știe că Florin Costea a fost unul dintre jucătorii foarte buni pe care Universitatea Craiova i-a avut. Am discutat cu Mister și ne-am luat toate măsurile. Știam că Florin poate să fie foarte periculos dacă îl scapi din marcaj și îi dai spații.

Rep.: Te așteptai să aveți o asemenea distanță față de locul doi?

C. G.: Nu! Sunt foarte sincer, dar eu consider că trebuie să fim și foarte atenți în continuare, deoarece nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Trebuie să muncim și mai mult și trebuie să rămânem concentrați până la ultima etapă din acest campionat.

“Putem să mărim și mai tare distanța de locul doi!”

Rep.: Crezi că  distanța de 13 puncte față de locul doi poate să se mărească?

C. G.: Eu zic că da! La condițiile pe care le avem sunt convins că putem să mărim distanța. Patronul ne pune la dispoziție condiții foarte bune, deși suntem în Liga a treia. Eu sunt convins că multe echipe din România nu au ce avem noi. În plus, salariile sunt la zi, iar băieții sunt foarte liniștiți și se antrenează bine.

Rep.: Regreți că ai venit să joci în Liga a treia? Mulți jucători au refuzat să vină în Liga a treia.

C. G.: Sub nicio formă! Universitatea Craiova este echipa sufletului meu și este echipa la care eu am debutat la 18 ani. Voi face tot ce pot eu ca să pun umărul la revenirea Universității în Liga 1. Am venit la această echipă cu sufletul, iar pentru mulți dintre noi banii nu contează atât de mult. Eu vreau să ajut echipa asta să revină acolo unde îi este locul și nu am liniște până când acest lucru nu se va realiza.

Rep.: A revenit și Ovidiu Dănănae, ce părere ai?

C. G.: Foarte bine. Ovidiu este un jucător foarte experiemntat, iar noi cu cât avem concurență la echipă cu atât este mai bine.  Concurența este foarte benefică, iar cel mai bun trebuie să joace.

190924 FCU UCluj 14 gugu

Rep.: Nu vreau să termin interviul cu tine fără să nu te întreb și de meciul cu U Cluj de pe Oblemenco, cum a fost?

C. G.: Am fost un pic trist că nu am putut să îi eliminăm pe cei de la Cluj, deși la un moment dat am avut meciul în mână. Voiam să facem tot posibilul să ajungem să jucăm cu o echipă de Liga 1, dar voiam să ne facem în primul rând fericiți suporterii. Ați văzut și voi cîți oameni au putut să vină pe Oblemenco la meciul nostru.

Rep.: Ce crezi că o să vă aștepte după pauză?

C. G.: Sunt sigur că Mister și cei din staff-ul său pun la lucru un program foarte bun de pregătire. Și chiar dacă o să ne aștepte o pregătire spartană, totuși trebuie să muncim doar cu gândul la promovare. Eu consider că suntem promovați, doar atunci când și matematic nimeni nu ne mai poate prinde. Până atunci trebuie să muncim, deoarece încă mai avem mult de muncă.