Știința nu l-a uitat pe inegalabilul Balaci. Te vom iubi mereu, nea Ilie!

Conducerea lui FCU l-a comemorat pe marele Ilie Balaci.

săceanu Balaci

8 septembrie este ziua în care inegalabiulul Ilie Balaci ar fi împlinit 67 de ani. Însă, viața a decis ca nea Ilie să ne părăsească încă de acum 5 ani fără o lună. Pe data de 21 octombrie Ilie Balaci se stingea fulgerător din viață în casa mamei sale din Craiova. Conducerea Științei formată din directorul executiv Marcel Pușcaș, directorul sportiv, Robert Săceanu, dar și Dragoș Albu, cel care joacă cu mândrie pe tricou cu numărul 8 al lui Balaci, a depus o coroană cu flori la momântul fostului mare fotbalist.

Ilie Balaci, în decursul vieții sale nu a ezitat să povestească și de ce a fost înregistrat tocmai pe data de 13 septembrie, deși e născut pe data de 8 septembrie. „Aici e o poveste... Taică-meu, când m-am născut, era in armată, așa că bunică-mea l-a trimis pe bunică-meu la Sfatul Popular, să mă declare. Numai că bunică-meu n-a mai ajuns la Sfatul Popular, s-a oprit în drum, la cârciumă, sa dea de buut, ca devenise bunic. Și s-a mai intors de acolo tocmai pe 13!"

ilie balaci

"Când a ajuns acasa, bunica-mea l-a intrebat: 'Ei, fusesi? Declarasi copilul?'. 'Aoleo, uitai!' Si l-a trimis din nou, dar de data asta s-a dus si bunica-mea cu bunicul, ca sa fie sigură că ajunge și ma declară. Așa m-am nascut eu pe 8 septembrie, de Sfanta Marie mica, dar am ajuns sa fiu inregistrat in acte pe 13, de Ziua Pompierilor", spunea Ilie Balaci.

balaci saceanu