Știința a transferat un nou fundaș central. Buta a semnat cu FCU. Cum îl caracterizează fostul lui antrenor

Știința a transferat un nou fundaș central. Buta a semnat cu FCU. Cum îl caracterizează fostul lui antrenor

FC Universitatea Craiova l-a împrumutat de la Farul Constanța pe Gabriel Buta.

 buta

FC Universitatea Craiova a decis să îl împrumute de la Farul Constanța până la sfârșitul sezonului pe tânărul fundaș central, Gabriel Buta, 21 de ani.

Ediție.ro a stat de vorbă cu Dragoș Militaru, antrenorul care l-a avut sub comandă pe Buta în campionatul trecut de Liga 2 la Dej.

În mod sigur o să fie un pas înainte pentru Buta. Eu l-am folosit ca UNDER. Sper să profite și la FCU de oportunițățile pe care le va avea. Îl știu bine și vă pot spune despre el că este un copil cu calități. Nu este un jucător care să îți facă probleme în vestiar, iar mie mi-a plăcut că este un tip de fotbalist care este dornic să își îmunătățească de la antrenament la antrenament și punctele lui mai slabe. Niciun jucător din lumea asta nu e perfect. Buta mereu dorea să își îmbunătățească viteza de reacție. Viteza de deplasare o are ok, țînând cont că el aleargă cu pașii mai mari.

Are o înălțime de 1.85 m și poate juca pe trei posturi. La academia lui Hagi așa se practică. Jucătorii sunt învățați să joace pe mai multe posturi încă de mici. Buta poate juca fundaș central, fundal stânga și mijlocaș central. El încă este în căutarea stabilizării unei poziții pe care să joace în permanență. Eu l-am folosit pe toate cele trei posturi și mi-a dat un bun randament. Din 29 de meciuri Buta mi-a jucat titular în 22. Și vă rog să mă credeți că îl foloseam în mai multe meciuri, dar la început mi-a fost accidentat. A avut o problemă la umăr.

Și să vă mai spun ceva. Când mi-a debutat din păcate mi-a luat roșu. Consider că eliminarea nu a fost corectă. V-am spus că el aleargă cu pași mai mari, iar un jucător de la Poli Iași mult mai mic ca el la înățime s-a băgat pe sub cotul lui și s-a aruncat dintr-o dată. Arbitrul a considerat că Buta l-a lovit intenționat cu cotul, dar nu a fost așa. După ce mi-a revenit în echipă nu a mai ieșit.

În mod sigur Buta va progresa la FCU, mai ales că se antrenează cu o echipă de Liga 1 foarte bună. Să știți că nu e în urmă cu antrenamentele. Chiar am vorbit cu el și îmi spunea de testele pe care le-a făcut la Farul. La viteză a ieșit al doilea ca timp. Totuși, o să îi trebuiască o perioadă de acomodare cu nivelul primei divizii, iar eu cred că în Cupa României cei ce la FCU îl vor arunca în luptă în cel mai scurt timp ca să îi dea posibilitatea să se acomodeze cât mai repede în angrenajul noii sale echipe. La înățimea lui o să vedeți că el are o tehnică și un pas în adâncime foarte bun", a spus Dragos Militaru.