Meci nerecomandat cardiacilor în Bănie. FCU-FC Voluntari, 3-3 (5-4 la penalty)

Meci nerecomandat cardiacilor în Bănie. FCU-FC Voluntari, 3-3 (5-4 la penalty)

FC Universitatea Craiova s-a calificat în finala barajului pentru Conference League.

ganea

Doar în pielea suporterilor lui FC Universitatea Craiova să nu te afli. Vineri seara, Știința a oferit din nou un thriller în Bănie, iar suporterii lui FCU au trecut în timpul partidei cu FC Voluntari prin toate stările posibile.

Meciul semifinalei de baraj pentru Conference League era așteptat de olteni ca un meci extem de greu, deoarece în fața Științei se afla poate cea mai incomodă echipă pe care FCU a întâlnit-o în acest sezon. Iar acest meci a fost asemănător cu ultima partidă jucată în Bănie între cele două formații. Și atunci, după finalul celor 90 de minute scorul a fost tot 3-3, cu un FC Voluntari revenind pe tabelă de la 0-2 și 1-3.

chitu 11 m

Însă, de această dată ilfovenii au revenit incredibil de la 0-3, scor care era afișat pe tabelă în minutul 77 al partidei. Dar, revenind la meciul de vineri seara, Știința a început partida mai bine și a terminat prima repriză în avantaj, după un gol marcat de Chițu, min 36. Bauza îl lansează pe Chițu, Matricardi încearcă să intervină, dar balonul se lovește de piciorul golgheterului lui FCU, iar atacantul oltenilor scapă cu poarta goală și îndeplinște o simplă formalitate.

După pauză FC Voluntari a echilibrat partida și a început să bătătorească gazonul mult mai mult spre poarta lui Gurău. Însă, în minutul 60 Baeten este lansat excelent pe contraatac de Bhassa, iar mijlocașul Științei șutează cu dreptul și îl învinge pe Popa cu largul concurs al acestuia.

În minutul 64, Bauza în pasează decisiv lui Chițu, iar scorul se face 3-0. În tribune suporterii declanșaseră fiesta și nimeni nu se mai gândea că ilfovenii vor mai putea să revină pe tabelă.

baeten 11 m

Minunea s-a produs din nou și, începând cu minutul 78, culminând cu min 90+7, ilfovenii reușesc să marcheze de trei ori și au trimis meciul în prelungiri. Din acel moment suporterii cu probleme medicale probabil că își luase pastilele, deoarece disputa a ajuns la loviturule de departajare după încă două reprize de prelungiri.

La loviturile de la 11 metri, fanii oltenii au trecut din nou prin toate stările. Ilfovenii au ratat primii prin Armaș, dar Asamoah de la FCU a ratat și el imediat la următoarea execuție. Apoi Maticardi, Sidibe, Dumiter, Zanfir merg braț la braț cu goluri marcate, Paz fiind cel care a ratat din nou pentru Voluntari. Din tabăra oltenilor spre punctul cu var s-a îndreptat George Ganea, iar suporterii lui FCU au fugit imediat cu gândul în urmă cu 23 de ani, atunci când tatăl acestuia, marele Ionel Ganea, a marcat un 11 metri decisiv, cel care ne-a adus victoria în partida cu Anglia de la Campionatul European.

Ganezu jr nu și-a dezamăgit tatăl, dar nici pe suporterii Științei și a înscris cu sânge rece golul calificării în finala Conference League.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 5-4. Ganea înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 4-4. Paz nimerește bara.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 4-4. Zanfir înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 3-4. Dumiter înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 3-3. Sidibe înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-3. Matricardi înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-2. Popa apără șutul lui Asamoah.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-2. Armaș nimerește bara.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-2. Baeten înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 1-2. Răduț înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 1-1. Duarte înscrie.

U Craiova 1948 - FC Voluntari 0-1: Sigurjonsson înscrie.

U CRAIOVA (4-2-3-1): Gurău - Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim - Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa - Chițu
Rezerve: Mogoșanu - Huyghebaert, Zanfir, Asamoah, Van Durmen, Ganea, Sidibe, Piccolomo, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli

FC VOLUNTARI (3-4-3): M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș (cpt.) - Marcelo Lopes, U. Meleke, Sigurjonsson, Aliji - Rața, D. Florea, Damașcan
Rezerve: Fernandez, Paz, Răduț, Merloi, D. Florea, Dumiter, H. Tavares, Al. Vlad, R. Voican
Antrenor: Liviu Ciobotariu