Știința a transferat un câștigător al Campionatului Mondial al Cluburilor. Piccolomo a semnat cu FCU

FC Universitatea Craiova a mai transferat încă un fotbalist.

 230206 Piccolomo

După transferurile lui Matheus Mascarenhas, Danny Henriques, FC Universitatea Craiova a mai perfectat încă o achiziție. Pagina de facebook a clubului din Bănie a anunțat achiziționarea lui Giovanni Piccolomo (28 de ani), ultima oară la Cruzeiro, în Brazilia.

Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că mijlocașul ofensiv, cu dublă cetățenie, atât braziliană, cât și italiană, Giovanni Piccolomo, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani.

Un mijlocaș ofensiv care poate juca fie număr 8, fie număr 10, Giovanni este un produs al academiei lui Corinthians, echipă la care și-a făcut debutul în vara anului 2012, într-o partidă câștigată în fața lui Internacional, scor 1-0.
Tot în iarna aceluiași an, acesta reușește să câștige cu Corinthians Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce echipa din Brazilia s-a impus în fața formației londoneze Chelsea cu scorul de 1-0.
În vârstă de 28 ani, Giovanni este cunoscut datorită faptului că poate lovi mingea foarte bine cu ambele picioare. De-a lungul timpului, până în 2017, acesta a fost împrumutat de Corinthians la diferite echipe precum: Ponte Preta, Portuguesa, São Bento, Atletico Paranaense, Tigrrs do Brasil și São Bento.
 
Pe parcursul ultimilor ani, Giovanni a avut experiențe tot în Brazilia, la echipe ca: Náutico, Goiás, Coritiba, Cruzeiro, Avaí și Sport Recife.
În ultimul sezon, Giovanni a jucat 35 de meciuri pentru Sport Recife în toate competițiile, reușind să înscrie 3 goluri și să ofere 4 pase de gol.
La începutul carierei sale, mijlocașul cu dublă cetățenie a fost convocat la selecționata U20 a Braziliei, pentru care a jucat în trei partide de pregătire, și a fost coleg cu Alisson Becker, Anderson Talisca sau Danilo Barbosa.
Aflat la prima sa experiență în Europa, Giovanni va îmbrăca tricoul cu numărul 7 la Craiova.
Mult succes în tricoul alb-albastru, Giovanni!", se arată în comunicat.