Un Gurău cât o victorie! FC Universitatea Craiova-FC Voluntari, 1-0

Ionuț Gurău a avut trei parade senzaționale în meciul cu Voluntari, iar poata Științei a rămas intactă.

gurău

Victorie în stil italian, după revenirea în Bănie a lui Nicolo Napoli, și un Gurău foarte sigur pe el au fost ingredientele perfecte ale „juveților" pentru ca FC Voluntari să plece învinsă de la Tg Jiu. Deși nu a avut prea mult timp la dispoziție, Nicolo Napoli a așezat echipa perfect pe teren pentru partida împotriva ilfovenilor, iar pe Pepe Bauza tehnicianul italian a decis să îl odihnească în vederea meciului cu FCSB.

În poarta Științei a fost trimis de această dată cel care aduce aminte suporterilor Universității Craiova de Adnan Guso din urmă cu 18-19 ani, Ionuț Gurău. La aproape 2 metri ai săi, Gurău a dat siguranță defensivei la mingile aeriene, dar a avut și trei intervenții senzaționale la șuturile ilfovenilor, fie de la distanță, fie din apropiere.

Dar revenind la startul partidei, FCU a început foarte bine jocul cu un Bahassa pe post de extremă stângă, cel care s-a distrat cu jucătorii lui Ciubotariu întâlniți în cale, a accelerat spre centrul terenulului din bandă și l-a deschis pefect pe Ganezu jr. Și fiul fostului mare internațional român și jucător al Universității l-a servit perfect cu o pasă în fața porții pe Chițu, iar fostul atacant al lui Gică Hagi a deschis scorul pentru Știința încă din minutul 6. Câteva minute mai târziu își intră în pâine „Guso" din Bănie, atunci când Gurău a avut o intervenție senzațională la încercarea lui Merloi de a înscrie cu capul.

Știința nu lasă deloc garda jos, iar Chițu putea reuși dubla când a rămas față în față cu goalkeeper-ul ilfovenilor, însă Jesus a reușit să îi blocheze șutul atacantului alb-albaștrilor. Câteva minute mai devreme același Ganea îl mai dăduse o pasă în fața porții lui Chițu, dar acesta nu a mai ajuns din alunecare mingea,

În partea a doua a meciului, Liviu Ciobotariu a sesizat că nu e de glumit cu atacul Științei și decide să îi trimită pe teren pe Armaș și Mateicardi în centrul defensivei.

iancu

FC Voluntari începe mai bine al doilea mitan, iar în minutul 58 Merloi prinde un șut spectaculos, însă Gurău plonjează la fel de spectaculos, iar cu un ultim efort longelinul portar al Științei deviază mingea în bara laterală.

Pe un fond de dominare al oaspeților, FCU obține o lovitură liberă de la 25 de metri, iar Iancu prinde o execuție, marcă înregistrată, însă portarul Jesus se întinde spectaculos și scoate mingea din vinclul porții, respingând-o tot în bara laterală.

Pănă la final Gurău mai are încă o intervenție sigură, atunci când din trei metri îi parează șutul unui jucător al ilfovenilor. Știința reușește să reziste, chiar dacă arbitrul partidei a acordat opt minute de prelungire.

FCU obține până în prezent patru puncte în grupa A și așteaptă acum cu mare încredere partida din Superliga cu FCSB. Totodată, lupta pentru titularizare în poarta Științei o să fie de acum și mai acerbă, deoarece Robert Popa se va mobiliza și mai tare, mai ales că este și internațional Universității. Acesta a fost convocat de Emil Săndoi la echipa națională U 21 pentru partidele amicale cu CSA Steaua (17 noiembrie) și FC Argeș (21 noiembrie).

Echipe de start: 

U Craiova: Gurău - Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Baeten, Albu - Ganea, Iancu, Bahassa - Chițu 
Rezerve: Popa, R. Grigore, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Marquet, Sidibe, Jibril, Blănuță 
Antrenor: Nicolo Napoli

FC Voluntari: Fernandez - Andreș, Achim, Meleke - C. Costin, Răduț, Tavares, Rață, Al. Vlad - D. Florea, Merloi 
Rezerve: Popa, Armaș, Matricardi, A. Ilie, R.Popescu, Voican, Marcelo, Andrei, Damașcan
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Municipal (Târgu Jiu) 
Arbitru: Szabolcs Kovacs / Asistenți: Ciprian Danșa, Adrian Vornicu 
VAR: Marcel Bîrsan, Romică Bîrdeș