Oltenii cu ratările, ilfovenii cu golul. FC Voluntari-FC Universitatea Craiova,1-0

FC Voluntari a învins FC Universitatea Craiova, 1-0.

voluntari cata

Alb-albaștrii au venit la Voluntari după victoria cu Rapid, deciși să obțină toate cele trei puncte, dar din păcate, în minutul 2, singurul atacant din lotul lui FCU care ar mai fi putut să îi facă totuși unele probleme cuplului Aramaș -Maticardi din centrul defensivei ilfovenilor, Gabi Iancu, s-a accidentat.

Astfel că, din 4-2-3-1, Croitoru a decis să schimbe sistemul în 3-4-3, iar din păcate pentru olteni fundașii centrali ai lui Ciobotariu au devenit șomeri în acest meci. Ricardo Grigore a intrat în locul lui Iancu și s-a dus în defensiva alb-albaștrilor pe partea stângă, iar Van Durmen și Negru au urcat mijlocași.

Însă, din păcate Știința nu s-a mai bazat pe niciun atacant central, iar jocul aerian din atac pentru FCU nu a contat absolut deloc în acest meci.

Chiar și așa Știința a dominat partida cu FC Voluntari de la un cap la altul, lucru recunoscut la finalul partidei și de Liviu Ciobotariu, iar jocul de posesie al oltenilor a fost foarte bun.

Nu același lucru putem să spunem și de eficiența din fața porții celor de la FC Voluntari, acolo unde FC Universitatea s-a întrecut în ratări. Și chiar foarte multe.

Sarabanda acestora a început în minutul 15, atunci când Sidibe a ratat prima mare ocazie de gol a Științei. Ulterior, Bauza și Bahassa au avut și ei alte două ocazii imense de gol. Însă, contrar cursului jocului, în min 44 Papadopulos face un fault în lateral dreapta, Cojocaru acordă lovitură liberă, iar după execuția fazei fixe respective, Droppa îl învinge din două încercări pe Robert Popa.

Astfel că, la cabine FC Voluntari intră nemeritat cu un 1-0.

După pauză, Croitoru îl lasă pe bancă pe apaticul Van Durmen, iar în locul său intră Marquet.

vountari 2 cata

Știința începe cu avânt și repriza a doua, iar Bahassa are prima ocazie de gol din partea a doua a meciului, min 47.

În min 57, Bauza are o altă mare ocazie de gol, dar Mihai Popa este la post. În minutul 60 reluarea lui Duarte este scoasă de pe linia porții de Droppa. În min 65, Ricardo Grigore are și el o ocazie de gol, dar șutul său de la 16 metri trece pe lângă poartă.

În minutul 70 același Ricardo Grigore face un fault în propriul careu, iar Cojocaru dictează lovitură de la 11 metri. După 10 minute de analiză video în camera VAR a unui presupus ofsaid, în cele din urmă se permite executarea loviturii de pedeapsă, dar Florea trage direct în transversală.

Până la final nu se mai înscrie niciun gol chiar dacă partida a fost prelungită opt minute.

FC Universitatea Craiova pierde astfel din nou un meci nemeritat după un joc bun de posesie, dar din nefericire pentru leii din Bănie important a fost până la urmă ce echipă a plecat acasă cu toate cele trei puncte. Iar FC Voluntari a fost aceasta.

FC Voluntari: Popa - Ricardinho, Armaș, Matricardi - Costin, Aliji, Meleke, Tavares, Rața - Damașcan, Nemec

Rezerve: Paraschiv, Achim, Droppa, Andreș, Marrone, Lopes, N. Popescu, Florea, Andrei
Antrenor: Liviu Ciobotariu 

U Craiova: Popa - Negru, Duarte, Papadopoulos, Van Durmen - Achim, Asamoah, - Sidibe, Bauza, Bahassa, Iancu
Rezerve: Gurău, Enache, Paramatti, Grigore, Albu, Baeten, Marquet, Chițu, Ganea
Antrenor: Marius Croitoru