A reînviat "autobaza". FC Universitatea Craiova - Petrolul 0-1

FC Universitatea Craiova a pierdut un meci pe care l-a dominat din primul până în ultimul minut.

220819 fcu petrolul chitu  

Vă era dor de stilul jocurilor echipelor pe care Sorin Cârțu le pregătea când era antrenor? Ei bine, după aproape 15-20 de ani, Nae Constantin a reînviat celebrele "autobaze" ale lui Sorin Cârțu de pe timpuri și începe să câștige meciuri cu 1-0 nejucând absolut nimic.

Așa s-a întamplat în meciul cu Rapid, 1-0, dar și acum la Târgu Jiu, cu Știința, tot 1-0. Nae Constantin se pare că l-a avut idol în trecut pe Sorin Cârțu și își trimite echipa pe teren acum, în 2022, pe două linii, jucând apoi la ce o fi. Iar după meciul cu Rapid, lui Petrolul i-a ieșit și cu FC Universitatea Craiova.

Știința a dominat autoritar meciul de la un cap la altul, Petrolul a refuzat să joace fotbal, preferând să construiască în fața lui Vâlceanu, încă din primul minut, o cazemată condusă de Gabi Tamaș. Cu acest stil de autobaze, jocul la "fie ce o fi" le-a ieșit petroliștilor din nou.

În minutul 45+2 Jair l-a învins pe Popa printr-o execuție din lovitură liberă și ăla a fost meciul. Știința a ratat ocazie după ocazie, a dominat autoritar, Compagno având și el în acest meci două bări.

220819 fcu petrolul compagno faza

Din păcate, Marius Croitoru a trebuit să se recunoască totuși învins după un joc bun prestat de elevii săi, deși a fost foarte clar că ploieștenii au câștigat nemeritat și acest meci, așa cum o făcuseră și cu Rapid.

Este de remarcat și numărul mare de fani care au venit să o vadă pe Știința, în tribunele cochetului stadion "Tudor Vladimirescu" fiind peste 10.000 de spectatori, singurele scaune goale fiind cele din zonele-tampon impuse de protocolul de organizare.

220819 fcu petrolul tribuna ii

FCU: Popa – Enache, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Marquet, Chițu – Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, D. Albu, Sidibe, Van Durmen, D. Croitoru, Bahassa, Iancu, Cl. Bălant
Absenți: R. Negru (suspendat), Paramatti, Bauza (accidentați)
Antrenor: Marius Croitoru

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru, Tavares, Ticu – Cioiu, Ivanovski, Măzărache
Rezerve: Moroz, Olaru, Velisar, Horj, Dumitriu, Borta, Bratu, Tucaliuc, Irobiso
Absent: Budescu (accidentat)
Antrenor: Nicolae Constantin

Stadion: Municipal „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu
Arbitru: Marcel Bîrsan, A1: Mircea Grigoriu, A2: Marius Mihai Marica, Arbitru VAR: Radu Petrescu, Arbitru AVAR: Petruța Iugulescu, R1: Szabolcs Kovacs, Observator arbitri: Marian Dorobanțu