Învinși la debut, dar cu un Popa remarcabil! Italia U 19-România U 19, 2-1

România U 19 a pierdut meciul de debut de la Campionatul European, 1-2 împotriva reprezentativei similare a Italiei.

robert popa

Dacă la echipa de seniori a naționalei României ne-am făcut de râs după seria celor patru meciuri din Liga Naționilor, nu același lucru putem spune și despre tricolorii de la U 19. Chiar dacă elevii lui Adi Văsâi au pierdut cu Italia U 19, totuși au făcut-o onorabil, după ce au avut în Robert Popa un portar remarcabil, mai ales în prima parte a meciului. Golurile au fost înscrise de  Baldanzi 47, Volpato 68 / L. Andronache 53. Evoluția lui Robert Popa a fost remarcată și de prestigiosul cotidianul italian, Gazzetta dello Sport. „Italia debutează în turneu cu o victorie convingătoare, în ciuda unor intervenții excelente ale portarului României. Italia s-a instalat în jumătatea României de teren pe toată durata primei reprize, fără a reuși să înscrie, în special din cauza portarului, dar și căpitanului românilor, Robert Popa, ”, se arată în cronica meciului din cotidianul roz. 

La finalul partidei, Robert Popa, portarul Științei, dar și căpitanul echipei naționale U 19 a declarat: „Eu zic că 2-1 este un rezultat OK. Am încercat să jucăm fotbal. Zic că detaliile au făcut diferența, ei au știut cum să gestioneze anumite ocazii. Noi nu prea am făcut-o, poate din cauza lipsei de experiență la nivel internațional, care s-a văzut. Mă simt bine pentru că ce am văzut a doua repriză ne dă speranțe pentru următoarele meciuri. Este normal să am un gust amar când mingea trece milimetric de linia porții (n.r. - la golul 2 al Italiei), iar primul șut a fost o execuție formidabilă.

În a doua repriză am văzut sacrificiu, atitudine. Pe lângă asta, am văzut cum coechipierii care au intrat de pe bancă au făcut diferența”, a spus portarul român la TVR 1. 

Italia U19: Desplanches - Mulazzi, Ghiraldi, Coppola, Giovane - Fabbian, Feticanti, Cassadei - Baldanzi - Nasti, Ambrosino 

Rezerve: Zacchi - Stivanello, Trurricchia, Terracciano, Fontanarosa, Fazzini, Deglie Innocenti, Volpato 
Selecționer: Carmine Nunziata

România U19: R. Popa - Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea - Pandele, Sîrbu - Bodișteanu, Radaslavescu, Andronache - Chirițoiu 
Rezerve: Borbei - Coubis, D. Radu, Tănasă, E. Sali, Ciuciulete, N. Popescu, D. Andrei 
Selecționer: Adrian Văsâi