FCU-Clinceni, 2-3. Flavius Stoican a schimbat toată echipa după pauză!

FCU-Clinceni, 2-3. Flavius Stoican a schimbat toată echipa după pauză!

FC Universitatea Craiova a pierdut amicalul cu Academica Clinceni, 2-3.

ondaan

Profitând de pauza din Liga 1 pentru meciurile echipelor naționale, FC Universitatea Craiova a disputat sâmbătă, cu începere de la ora 16, un joc amical în compania formației Academica Clinceni.

Astfel că Flavius Stoican a avut posibilitatea să îi vadă la lucru pe aproape toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție pentru acest meci, iar în primul "11" a reapărut Willi Baeten, cel care a fost o perioadă accidentat. Totodată, Alex Raicea a început și el partida cu titular în sistemul 4-3-3 iar incursiunile sale au fost ca de obicei pline de avânt pe partea dreaptă de atac.

FCU a controlat ostilitățile de pe teren, iar Ondaan a înscris singurul gol din primul mitan printr-o execuție perfectă dintr-o lovitură liberă, min 11. Tot în prima repriză, Mogoșanu fusese și el trimis pe teren în locul lui Popa.

ondann park

Dar, după pauză, Flavius Stoican a decis să trimită pe teren un alt „11" iar Vlad Achim a reapărut și el pe gazon după două luni de pauză din cauza unei accidentări la genunchi. Însă acesta a rezistat pe teren doar 10 minute și a făcut ulterior semn staff-ului tehnic că vrea schimbarea deoarece nu se simțea bine în momentul în care alerga pe gazon. Pauza de două luni își spusese cuvântul, iar acestuia îi mai trebuie o scurtă perioadă de reacomodare la efort. Stoican decide să îl trimită pe teren în locul lui Achim pe Machado, iar Paramatii, cel care se afla în defensivă alături de Gajic, trece mijlocaș central în locul lui Achim. 

stoican park

Oaspeții reușesc să întoarcă scorul la 2-1, dar Sidibe reușește să restabilească egalitatea în minutul 77.

Din partea a doua a jocului merită lăudată prestația tînărului Alex Blidar, cel care a arătat o poftă mare de joc și chiar și-a asumat responsabilitatea șutului de la distanță atunci când a avut ocazia.

Pe final, oaspeții reușesc să înscrie golul victoriei din lovitură de la 11 metri. Chiar dacă alb-albaștrii au pierdut jocul amical, totuși partida disputată în baza FCU FOOTBALL PARK a fost un bun prilej pentru Flavius Stoican să ruleze aproape toți jucătorii din lot și să îi vadă pe aceștia la lucru.  Dragoș Albu nu a jucat deoarece este prezent cu naționala de tineret în Spania, iar Marquet și Bauza au fost menajați.

FC Universitatea Craiova în prima repriză

4-3-3

Popa (Mogoșanu) - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert-Asamoah, Baeten, Van Drumen-Raicea, Bălan, Ondaan

FC Universitatea Craiova în a doua repriză

4-4-2

Cobrea - Bagayoko, Gajic, Parmatti (Machado), Bușu - Sidibe, Achim, Pop, Blidar - Compagno, Vieira