Trezirea! Aici este Știința. FC Argeș-FC Universitatea Craiova, scor 1-0!

Trezirea! Aici este Știința. FC Argeș-FC Universitatea Craiova, scor 1-0!

FC Argeș a învins FC Universitatea Craiova, scor 1-0, iar după opt etape Știința a acumulat doar opt puncte.

vieira pitesti

Fanii din Peluza Sud 97 au venit în număr destul de mare în Trivale, dar au plecat dezamăgiți acasă din cauza rezultatului înregistrat pe tabela de marcaj după finalul partidei, însă și din cauza jocului destul de slab prestat de elevii lui Adi Mutu. În prima repriză Știința a fost efectiv de nerecunoscut, iar alb-albaștrii trebuie să își pună deja semne de întrebare dacă sunt cumva conștienți de nivelul la care au ajuns să joace și de ce tricou poartă pe ei. Fără un adevărat lider pe teren lui FC Universitatea Craiova i-a fost foarte greu în primul mitan și nu este nimic notabil de semnalat. Bălan s-a zbătut ca peștele pe uscat, mai ales că colegii săi de pe teren nu i-au dat aproape deloc centrări și pase utile.

De partea celalaltă, nici FC Argeș nu a făcut un joc strălucit, dar totuși piteștenii au reușit să deschidă scorul în prelungirile primei reprize, la ultima fază de joc. Istfan a marcat după o prelungire cu capul pe spate a unui coleg, iar echipa lui Prepeliță a intrat la cabine cu 1-0. Conștient că Știința nu a jucat aproape nimic, Adi Mutu decide să schimbe în atac. Bălan a rămas la vestiare, iar în locul său a intrat Compagno. La fel s-a întâmplat și cu Sidibe, cel care a fost înlocuit de Vieira, dar și cu Baeten, cel înlocuit de Pop. Și Știința a început să încline mai mult terenul spre poarta lui Greab, iar masivul atacant italian al alb-albaștrilor a fost foarte aproape de egalare în minutul 48.

marquet 3

Radu Negru i-a centrat excelent de pe dreapta, iar lovitura de cap a lui Compagno a fost cu greu scoasă de către portarul gazdelor. Ulterior, nici Marquet nu a reușit să reia mingea în plasă. Știința continuă să preseze, dar nici Ondaan nu este mai norocos, după ce șutul său a fost reținut de Greab. Ondaan îl luase locul pe teren lui Albu, min 67. Mogoșanu s-a evidențiat și el pe finalul partidei din Trivale, după ce a parat un șut al gazdelor de 2-0. Însă, meciul s-a încheiat cu 1-0 pentru FC Argeș, iar oltenii se întorc în Bănie cu foarte multe semne de întrebare și multe griji, deoarece în perioada următoare pe leii din Bănie vor avea un program foarte greu. Iar băieții lui Mutu trebuie să se trezească pentru că în niciun caz nu va mai merge așa. Aici este Universitatea, iar în spatele ei se alfă Peluza Sud 97, una dintre cele mai puterncie galerii din România. FC U va da piept etapa următoare cu FCSB, iar alb-albaștrii trebuie să se dăruiească și să joace pe viață și pe moarte pentru Știința.

FC ARGEȘ: Greab – Muşat, Joao Miguel, Turda, Tofan – Meza Colli, Raynov- Dumitraşcu, Palic, Işfan – Cr.Tănase

REZERVE: Croitoru, Piţian, Boldor, De Jonghe, Viana, Teles, Dumitru, Arias, Şerban
ANTRENOR: Andrei Prepeliță

FC Universitatea CRAIOVA: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Van Durmen, Albu, Baeten – Sidibe, Bălan, Marquet
REZERVE: Popa, Paramatti, Gajic, Bușu, Pop, Raicea, Ondaan, Vieira, Compagno
ANTRENOR: Adrian Mutu

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Ovidiu Hațegan. Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu