73 de ani de istorie, credință, luptă și suferință. La mulți ani, Universitatea Craiova!

Universitatea Craiova a împlinit 73 de ani!

210513 fcu csikszereda 39 popa albu

Univesitatea Craiova poate să fie la orice ce oră catalogată ca și echipa martiră a fotbalului românesc, însă totodată este și echipa care a renăscut din propria cenușă. Semifinalistă a Cupei UEFA în 1983, Științei i se înfinge pumnalul în inimă în vara anului 2011, atunci când Universitatea Craiova a fost exclusă din fotbalul românesc, iar în 2012 Adunarea Generală a FRF de pe timpul lui Mircea Sandu a dezafiliat definitiv Știința din toate competițiile.

Craiova Maxima

Însă, Adrian Mititelu nu cedează și decide să lupte prin tribunale pentru dreptatea Universității Craiova. După ce câștigă la Curtea de Apel, Știința este repusă în drepturi, iar Universitatea își reia activitatea din Liga 2, acolo unde se afla în momentul excluderii. Însă, din diferite motive Univesitatea nu mai reușește să se mențină în fotbalul românesc, iar după ce este alungată de pe stadionul "Ion Oblemenco" și trimisă în pribegie, Știința nu mai rezistă și în vara lui 2014 intră în faliment.

Dar, Adrian Mititelu tot nu cedează, iar în vara lui 2017 începe din nou un proiect de la zero și Știința ajunge în 2020 în Liga 2. Însă, pe 5 noiembrie 2020, patronul Științei este trimis pe nedrept în spatele gratiilor, după ce facuse o serie de dezvăluiri și se luptase în ultimul deceniu cu oameni foarte importanți din sistem. Însă, chiar și așa Mititelu senior îl lasă în fruntea clubului pe fiul său Adrian Mititelu jr, iar împreună reușesc să readucă cea mai iubită echipă din Oltenia în Liga 1.

5 septembrie 1948 va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor Universității Craiova, iar după 73 de ani de credință, glorie și suferință, Știința este și mai iubită de toți fanii ei. La mulți ani, Universitatea Craiova!