Egal între cei doi regi. FC Universitatea Craiova - Farul, scor 1-1!

Egal între cei doi regi. FC Universitatea Craiova - Farul, scor 1-1!

Dominik Kovacic a gafat din nou in defensivă prin imprudență, iar Știința a scăpat victoria printre degete.

mutu Hagi

Adi Mutu și Gică Hagi s-au aflat pentru prima dată în cariera lor de antrenori în postura de adversari, iar ultimul mare decar al naționalei României chiar s-a ridicat la nivelul „Regelui", după ce a pregătit tactic foarte bine partida. Conștient că nu poate să domine Farul, FCU având totuși până acum cel mai bun joc de posesie din Liga 1, Mutu a și schimbat sistemul din 4-3-3 în 4-4-2, dar a avut grijă ca în defensivă Știința să fie mult mai exactă. 

Si lucrurile chiar așa au fost pînă în minutul 82, atunci când din păcate același Dominik Kovacic a atacat din nou prin imprudență în propriul careu, de această dată pe Chițu, iar arbitrul a acordat poate prea ușor lovitură de la 11 metri. De retinut că fundașul Științei nu făcuse deloc un meci rau până in acel minut. Însă acest aspect acum nu mai contează. Adi Petre a executat și l-a învins pe Mogoșanu fără nicio emoție, iar Știința a scapat printre degete o victorie după un meci jucat tactic foarte bine.

balan farul

Însă, revenind până la momentul din minutul 82, startul partidei i-a aprținut Farului, dar alb-albaștrii au echilirat jocul după primele 15 minute, iar FC Universitatea Craiova a demonstrat că este o echipă foarte bine organizată. Baeten a și reușit să marcheze în mintul 44, însă arbitrul de tușă a semnalat corect ofsaid. După pauză Știința a încercat să urce mai mult către poarta Farului, iar în minutul 48 Claudiu Bălan deschide scorul, după o gafă a lui Pitu și un sut a lui Asamoah, care a fost deviat greșit de Ghiță până la atacantul alb-albaștrilor. Adi Mutu, cel care a fost trecut prin multe bătălii la viața lui îndemană la calm, conștient că jocul nu este terminat. Câteva minute mai tîrziu Bălan are șansa să facă 2-0, dar cele două șuturi ale sale sunt respine de fundașii Farului.

albu

Gică Hagi decide să mute și efectuează trei schimbări, cele care pînă la urmă i-au contribuit și la golul egalizator din minutul 83. În minutul 90,Purce chiar are șansa golului victoriei, dar balonul reluat de el din șase metri trece puțin pe lângă poarta lui Mogoșanu Ondaan a avut și el în final o ocazie de gol, dar la fel și atacantul Științei a reluat cu capul pe lângă poartă, însă dontr-o pozițe mult mai grea față de cea a lui Purece..

FC Universitatea Craiova: R. Mogoșanu - R. Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - S. Asamoah, D. Albu, Van Durmen, Baeten - Cl. Bălan, Hugo Vieira 

Rezerve: Gremsl, Gajic, Paramatti, Bușu, Sidibe, Bagayoko, V. Pop, Raicea, Ondaan 
Antrenor: Adrian Mutu

Farul: Aioani - Mladen, Larie, V. Ghiță, De Nooijer - Purece, Artean, A. Ciobanu - G. Ganea, Jefte, A. Pitu 
Rezerve: Tordai, Dussaut, Ad. Petre, Dobrosavlevici, Grameni, Chițu, Sali, R. Pires, N. Popescu 
Antrenor: Gică Hagi