Promovare amânată. Poli Timișoara – FC Universitatea Craiova 2-1

Promovare amânată. Poli Timișoara – FC Universitatea Craiova 2-1

FC Universitatea Craiova a pierdut primul meci sub comanda lui Eugen Trică

210410 fcu poli compagno 03

FC Universitatea Craiova ar fi putut să obțină promovarea chiar după partida de la Timișoara, în cazul unei victorii împotriva bănățenilor, dar alb-albaștrii au jucat foarte slab în prima repriză. Însă, Eugen Trică și-a dat seama că în sistemul 4-2-3-1 nu mai are chiar nicio șansă pe Dan Păltinișanu, după ce elevii lui Alexa duseseră deja scorul  la 2-0, în minutul 28. Cu un Andrea Compagno împins în avanposturi și fără nicio o susținere, oltenilor le-a fost extrem de greu în primele 30 de minute ale disputei. Dar, până acolo, Baten ar fi putut să deschidă scorul pentru Știința, însă după ce a fost lansat perfect pe culoar de către Voicu, mijlocașul alb-albaștrilor nu a putut să îl învingă pe Păduraru.

În minutul 17 al jocului, Radu Negru face o greșeală imensă în propriul careu lateral dreapta. După ce preia mingea, în loc să o degajeze direct, se complică inexplicabil și îi pune aiurea piedică lui Axente iar arbitrul indică fără nicio ezitare punctul cu var. Același Axente execută și îl învinge pe Mario Enache. Jocul slab al Științei continuă, iar în minutul 28 Dorin Codrea prinde un șut spectaculos din 18 metri central, cu exteriorul, direct în vinclul din dreapta, fără speranțe pentru Enache.

Conștient că de la acel moment prezențele pe teren ale lui Radu Negru și Călin Cristea nu își mai au rostul, Trică îi schimbă pe aceștia cu Munteanu și Ciolacu, dar și sistemul în 4-4-2, iar jocul de atac al Științei câștigă în consistență, mai ales că lângă Andrea Compagno a mai apărut un atacant al alb-albaștrilor. În minutul 40 Voicu trage în bară din lovitură liberă. Din minutul 46, Trică îl schimbă și pe Baeten cu Anghelina, iar FC Universitatea Craiova începe furibund al doilea mitan și Compagno înscrie în minutul 47.

Ulterior, Știința pornește tăvălugul, jocul alb-albaștrilor are o altă față, de această dată în bine, iar bănățenii sunt înghesuiți în propriul careu. În minutul 59, Știința are două ocazii de gol în aceeași fază, dar șuturile lui Voicu și Gâț sunt respinse de fundașul central Scutaru. În minutul 73, Anghelina are și el o ocazie de gol, dar mingea șutată de el din lovitură liberă este respinsă de Păduraru. Dan Alexa sesizează că defensiva bănățenilor este dominată de Compagno la jocul aerian și îl trimite în apărare și pe Mera. Alb-albaștrii domină și finalul meciului dar Poli rezistă și îi administrează Științei prima înfrângere din acest play-off. Însă nimic nu este pierdut, alb-albaștrii vor reveni în Bănie și vor avea ocazia să încheie definitiv conturile cu Liga 2 în etapa viitoare, atunci când Știința va întâlni pe cei de la Ciuc, iar în cazul unei victorii alb-albaștrii vor promova matematic în Liga 1.

Poli Timișoara: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile (Mera 66′) – D. Radu, Codrea, Coadă (A. Ignea 79′), P. Ivanovici – Axente (Plazonja 66′), Al. Munteanu (Casado 52′)
Rezerve neutilizate: Cuzmanovici – A. Manea, D. Andrei, Radunovic, Sofran
Antrenor: Dan Alexa

FC Universitatea Craiova: M. Enache – Gîț, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – Baeten (Anghelina 46′), Dr. Albu (cpt.) – R. Negru (Val. Munteanu 32′), C. Cristea (Andr. Ciolacu 32′), Ad. Voicu (Răducanu 74′) – Compagno
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Vl. Pop, Raicea, Cacheiro, Blidar
Antrenor: Eugen Trică