Nicolae Ionel Ciucă: „Vom avea centre medicale în mediul rural, mai aproape de oameni”

Programul de guvernare al PNL prevede construirea a 1450 de centre medicale în mediul rural.

regionale

Nicolae Ionel Ciucă, candidat PNL Dolj la Senat: „Vom avea centre medicale în mediul rural, mai aproape de oameni.

Cu toții, am fost foarte afectați de pandemia COVID-19, care ne-a schimbat viețile, ne-a schimbat obiceiurile, ne-a distanțat fizic, dar ne-a și apropiat sufletește!

Am învățat, cu toții, să fim mai responsabili, să ne gândim la binele nostru, la sănătatea noastră, dar și la sănătatea și protecția celor din jurul nostru. Am resimțit starea precară a sistemului medical, care a fost surprins nepregătit de amploarea impactului pandemiei COVID-19. Dar, am putut să vedem și dăruirea și sacrificiul de care a dat dovadă personalul medical, în lupta cu virusul.

Într-un timp scurt, am reușit să creștem capacitatea de tratament, am deschis trei noi spitale de campanie dedicate îngrijirii celor infectați cu noul coronavirus și am dotat unitățile de terapie intensivă cu aparatura atât de necesară în lupta cu boala.

Mai sunt multe de făcut, de acum încolo, până când sistemul medical din Romania va asigura servicii de sănătate întregii populații, la standarde europene.

Ne-am angajat, prin Programul PNL de guvernare, să construim trei spitale regionale noi, dintre care unul va fi la Craiova,  să construim alte zece spitale și maternități, să reabilităm și să modernizăm 25 de spitale județene și 110 spitale orășenești.

Foarte important: vom investi 9,5 miliarde de lei în 1450 de centre medicale, în mediul rural. Dintre acestea, câteva zeci vor fi în Dolj, pentru a aduce serviciile medicale mai aproape de cetățean.

Am venit în politică şi cu valorile care mi-au ghidat cariera militară: seriozitatea, cinstea și corectitudinea! Ca atare, nu vreau să mă angajez să fac promisiuni iluzorii, de campanie electorală, ci să vorbesc doar despre ceea ce putem să facem, cu adevărat, iar împreună putem face multe lucruri, mai importante și benefice pentru cetățean și comunitate”.