Florin Iordache – numit preşedinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache, autorul Ordonanței 13, prin care era legalizată corupția, a fost numit, de Parlament, președinte al Consiliului Legislativ, cu voturile PSD și ale partidelor satelit. 

iordache

Ordonanţa 13 a scos românii în stradă, în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea lui Florin Iordache din fruntea Ministerului Justiției. În Parlament, Florin Iordache a continuat asaltul asupra legilor justiției.                             

PSD îi sprijină, în continuare, pentru a ocupa funcții cheie în stat, pe politicienii care au atacat justiția. Numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ este o nouă dovadă a faptului că ”reforma” PSD este o minciună. Liderii PSD s-au lăudat că au curățat partidul de parlamentarii compromiși, printre care și Florin Iordache. De fapt, Iordache s-a săturat de Parlament și a primit, drept recompensă pentru atacurile la adresa justiției și a statului de drept, susținerea pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative, în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. Consiliul Legislativ ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.