Solomon se ține de gâtul Olguței, Olguța e la mâna PNL-USR-PLUS. Practic, toți au de toate, dar absolut nimic

Ce ecuație politică! PER s-a îmbrățișat cu PSD pe liniile consiliilor locale și cel județean, dar fiecare are grijile lui. 

olguta solomon punct ochit

Solomon a îmbrățișat Consiliul Județean, dar visează tot proiecte pentru Craiova, în vreme ce Olguța Vasilescu e șefa Craiovei, dar nu are o majoritate în consiliul local pentru a implementa fără dureri de cap orice proiect își dorește. Aici intră în scenă PNL-USR-PLUS de care, practic, depind și visurile lui Solomon și ale Oguței. Încurcate sunt Căile Domnului, dar ale politicii și mai și! Fiecare partid deține o bucățică de putere, pe care mizează în următorii patru ani, însă puterea fiecăruia depinde de celălalt. E o democrație politică de conjunctură, care, așa cum tot o spun aleșii noștri, sperăm să aducă prosperitate Băniei.

”Chiar dacă matematic această colaborare cu PER nu ne asigură majoritatea în Consiliul local, suntem foarte aproape de majoritate. Sunt absolut convinsă că nu vom avea doar un vot atunci când vom avea nevoie, ci mai multe voturi, pentru că merg pe buna credință a celor care au fost aleși consilieri locali de la PNL și de la USR. Mă bazez pe declarațiile publice pe care le-au făcut în timpul campaniei electorale, că nu vor dori să blocheze proiecte, ci vor dori să sprijine dezvoltarea acestui oraș”, a declarat Olguța Vasilescu astăzi.

Și pentru că PER a cerut ceva în schimb pentru susținerea în Consiliul Județean Dolj și acel ceva Solomon îl vrea tot de la Olguța Vasilescu, triada politică e ilară. ” Nu va fi niciun fel de problemă să susținem aceste doleanțe ale PER-ului”, amai afirmat Vasilescu, referindu-se la proiectele lui Antonie Solomon referitoare la mutarea gropii de gunoi de lângă Craiova și a înființării unui nou pasaj suprateran în centrul Craiovei.

Cât despre colegii de la PNL-USR-PLUS, cu care va trebui să conviețuiască în Consiliul Local, Olguța Vasilescu susține că e convinsă că vor trece toate, fie că aleșii vor aprecia proiectele și le vor susține din ”bunăcredință”, fie prin mijloace juridice. ”Din punctul meu de vedere este toată deschiderea pentru proiectele tuturor consilierilor, indiferent de culoare politică, pentru că trebuie să ne axăm foarte mult pe dezvoltarea orașului”.

Ca o pildă, deși e doar o simplă poveste pentru copii (sâc!) scrisă de americanca Wanda Gag, merită făcută o analogie simpatică cu rezumatul ei, ”Absolut Nimic”, și situația politică din urbea noastră.

Absolut Nimic este numele unui cățel orfan care trăiește într-un colț uitat de lume, împreună cu cei doi frățiori ai lui. Într-o zi, apar doi copii care-i adoptă pe cei doi frați, însă nu și pe Absolut Nimic. Iar asta nu din cruzime, ci pentru că Absolut Nimic era… invizibil! Rămas în urmă, părăsit, Absolut Nimic se simte îngrozitor de singur, până când întâlnește o stăncuță, care-i spune că știe cum să-l facă vizibil. Absolut Nimic se îndoiește de ea, însă îi urmează instrucțiunile oricum. După ce muncește din greu și amețește de-a binelea, cățelul devine vizibil și se alătură fraților lui, în noul cămin fericit.

Foto: punctochit.info