Președinte de secție de votare – agent electoral al PSD Dolj(!)

Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal Dolj:

oprea stoica

Partidul Social Democrat încearcă prin orice mijloace să vicieze rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie. Dacă, ieri, au apărut suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor, prin metoda creșterii numărului de votanți în anumite localități (operațiunea vizelor de flotant), practică similară cu turismul electoral, astăzi descoperim faptul că strategia este mult mai diversificată. Încercând să controleze desfășurarea alegerilor, PSD și-a infiltrat agenți electorali în funcțiile de președinți de secții de votare.

PNL Dolj a depus contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 13 Argetoaia și la Autoritatea Electorală Permanentă prin care solicită înlocuirea lui Bucur Ion, desemnat preşedinte al secţiei de votare nr. 237 Argetoaia. 

ib

În fapt, Bucur Ion, potrivit articolelor din presa locală, a fost condamnat pentru corupţie la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual. în Dosarul nr.14445/63/2010 al Tribunalului Dolj.

Astfel, în presa locală s-a arătat că ”Secretarul Primăriei şi Consiliului Local Argetoaia, Ion Bucur, a fost condamnat de către Tribunalul Dolj la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual”.

De asemenea, Bucur Ion a participat, în campania electoral, la acțiuni de promovare a candidatului PSD, în aces sens fiind realizate fotografii în care apare alături de membri PSD în acțiunile de promovare a candidaților acestui partid. Atașăm, în acest sens, o fotografie în care Bucur Ion apare la o acţiune electorală a PSD.

ib2

În drept, potrivit Legii nr.115/2015 art. 30 alin.2, “Desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora se efectuează potrivit Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare.”

Potrivit Legii nr.208/2015 art. 16 alin. 1, nu poate îndeplini funcția de președinte al secției de votare persoana care a fost condamnată penal.

Tot potrivit Legii nr.208/2015 art. 16 alin. 16, expertul electoral nu poate participa la campania electorală.

Aceste prevederi imperative au ca scop asigurarea unui cadru imparțial și corect al desfășurării alegerilor, în cadrul secției de votare și care nu poate fi asigurat în condițiile exercitării calității de președinte al sectiei de votare de către o persoană condamnată penal pentru corupție și care a participat,în mod activ, la campania electorală a PSD.

Biroul de presă al PNL Dolj