PSD atacă: PNL și Orban vor să blocheze creșterea salariilor

Social-democrații au transmis că în cazul în care Ludovic Orban și PNL și-ar pune în practică teoria și dorința abrogării Legii salarizării unice, atunci ar fi afectați 1,2 milioane de angajați și astfel „și-ar putea lua adio” de la majorările salariale prevăzute până în 2022.

PSD„Legea salarizării unice va fi anulată dacă Orban ajunge să-și pună-n practică teoria! Peste 1,2 milioane de angajați la stat vor suferi. Profesorii, funcționarii publici, polițiștii, militarii își pot lua adio de la majorările succesive prevăzute în lege, până-n 2022. Orban o spune public, cu subiect și predicat: «Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat și în niciun caz creșterea salariilor funcționarilor nu trebuie să depășească creșterea din mediul privat.»”, arată social-democrații, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că vor continua să crească pensiile și salariile, așa cum prevede programul de guvernare, iar soluția este necesară și acest lucru este confirmat de realitate. Prin urmare, social-democrații îi transmit lui Orban și liberalilor că se înșală profund.

Așadar Orban și ai săi se înșală profund! Este complet greșit ca salariile să nu mai crească! Este antinațional să se renunțe la salariul minim pe economie – o altă măsură pe care PNL o promovează, pentru ca firmele străine să-i poată plăti mai prost pe români și să facă profituri mai mari. S-a dovedit că practica menținerii salariilor la niveluri cât mai mici, așa cum a fost în guvernarea de dreapta Boc - Băsescu, nu încurajează performanța și nici productivitatea!”, conchide PSD în comunicat.

Reacția vine în contextul în care liderul PNL Ludovic Orban a spus, joi, la Brăila, că într-adevăr liberalii vor într-adevăr să facă o reformă a administrației, dar nu vor să dea afară 500.000 de oameni. Referitor la salariul minim, acesta a afirmat că propunerea liberalilor este una „de bum simț” și anume ca nivelul acestuia să fie stabilit în urma unor negocieri între patronate și sindicate. El a precizat că PSD a crescut veniturile doar pe hârtie, fiindcă atâta timp cât rata inflației este în momentul de față la circa 5%, acest lucru a dus la o creștere a prețurilor de 18%, a coșului zilnic de produse.