Lia Olguța Vasilescu intervine în scandalul plăcuţelor de la intrarea în Parcul Romanescu

Fostul edil al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat în legătură cu neînţelegerea privind gravarea numelor primarilor pe plăcuţele de la intrarea în Parcul "Romanescu", explicând că niciunul dintre foştii edili nu o vor ajuta să obţină voturi la viitoarele alegeri.

Lia Olguta Vasilescu

"Văd o întreaga isterie la unul dintre contracandidații la primărie, fiindcă numele meu apare pe o plăcuță unde e si primarul Nicolae Romanescu. N-am cerut, n-am știut și puțin îmi păsa dacă numele meu apărea pe undeva. Nu mă ajută numele lui Romanescu să câștig vreun vot la Primăria Craiova, așa cum nu m-ar ajuta nici Mihai Viteazul, Frații Buzești sau Baba Novac. Posibil însă să mă ajute faptul că, la peste 100 de ani de la construcția parcului, am fost primarul care l-a reabilitat", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

Aceasta face trimitere la contracandidatul său, Nicolae Giugea, cel care a postat pe Facebook fotografia cu plăcuţele, criticând decizia municipalităţii.

"Înțeleg din comunicatul Primariei Craiova că primarii au fost puși în ordine cronologică, pe un rând cei din vechime, pe altul cei recenți. Și înțeleg că mai sunt trei plăcuțe cu numele lui Romanescu necompletate, pentru următorii trei primari ai Craiovei, indiferent de cum îi va chema. Cu siguranța individul care face gălăgie nu va fi acolo, fiindcă e greu să depășească alți trei competitori care sunt înaintea lui in preferințele electoratului. Cu atacuri de genul acesta nici nu are vreo șansă să mai avanseze în top. Și-a stors creierii cu unul care e într-un minister după ce i-a făcut vânt Radu Preda de la Senat pentru că era încurcă lume, cu altul care face spectacole de prost gust, pe banii statului, cu travestiti care cer demolarea catedralelor și cu unul scăpat de la balamuc și doar asta au produs? Cred ca sunt șanse mari să rateze și locul patru. Posibil să apară unul mai inventiv", conchide fostul edil mesajul. 

Toate aceste neînţelegeri au fost declanşate de faptul că pe una dintre plăcuţele aflate la intrare în parc numele Liei Olguţa Vasilescu, edil al urbei în perioada 2012-2016, a fost cuplat cu cel al lui Nicolae P. Romanescu, care a avut un prim mandat de primar în perioada 1898-1899.

Direcţia de Cultură Dolj a somat Primăria Craiova să remedieze neconcordanţa, în urma unui control efectuat în data de 20 iulie.

La rândul lor, reprezentanţii municipalităţii spun că totul este în regulă, că nu au ce modificări să facă şi că vor trimite o adresă, în care să explice cum stau lucrurile, către Ministerul Culturii.

Rămâne de văzut cine are dreptate în toate această situaţie şi dacă vor trebui efectuate modificări.

X

Right Click

No right click