RAREȘ BOGDAN: “Cum, Doamne, iartă-mă, aţi ajuns să vă închinaţi la un cuplu toxic pentru România, Olguţa şi Olguţu’?”

Sâmbătă seara, pe esplanada Teatrului Național Craiova, PNL și-a prezentat candidații la alegerile europarlamentare din 26 mai.

RS28 IMG 1079 rares bogdan ludovic orban eso

Rareș Bogdan și Ludovic Orban (Foto: Cătălin Ciupureanu)

După ce de dimineață făcuseră o baie de mulțime în Piața Centrală, liderii partidului au fost așteptați în centrul Craiovei de aproximativ 3.000 de membri și simpatizanți ai formațiunii politice, veniți din toată Oltenia. Pe scena deja plină de aleșii locali ai Partidului Național Liberal au urcat candidați și membri ai conducerii partidului, printre care președintele PNL, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, capul de listă la alegerile din această primăvară, europarlamentarii Marian Jean Marinescu și Cristian Bușoi, secretarul general Robert Sighiartău și Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj. Rolul de prezentator a fost asumat de către deputatul Ionuț Stroe.

RS29 IMG 1213 stefan stoica eso

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj (Foto: Cătălin Ciupureanu)

Venit la microfon după discursul de deschidere al lui Robert Sighiartău, care a denunțat tentativa PSD-ului de a-și aroga meritele pentru creșterea alocațiilor, Ștefan Stoica a enumerat câteva motive pentru care social-democrații trebuie sa plece de la putere. Unul ar fi lipsa infrastructurii în Oltenia, la care guvernanții închid ochii și vin la Craiova cu elicopterul, ca să evite cozile din Slatina și Balș. Un alt motiv ar fi că sărăcia și lipsa de perspective alungă tinerii din orașele și satele Olteniei, lăsând în urmă o țară în care rămân doar vârstnicii.

“Din cauza guvernării PSD falimentare, România s-a transformat într-o țară bolnavă, într-o țară bătrână. Partidul Național Liberal vă propune o Românie tânără, o Românie onestă, o Românie corectă, o Românie în care justiția să se facă pentru cei mulți”.

Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, și Marcel Romanescu, primarul Târgu Jiului, au vrut să demonstreze cum se poate face o schimbare prin ieșirea la vot și au dat ca exemplu scrutinul pentru Primărie, câștigat de Romanescu în 2017.

“România nu înseamnă analfabetismul lor”

Despre “cealaltă Românie” a vorbit și Gigel Știrbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, iar vicepreședintele PNL, Florin Roman, a avut un mesaj mult mai dur: “În 26 e momentul revanșei, în care Dragnea și bandiții lui trebuie puși în genunchi, iar România să se ridice în picioare, trebuie să scăpăm de tuta din fruntea Guvernului, o analfabetă care ne face de râs peste tot în lume. România nu este Dăncilă! România nu înseamnă analfabetismul lor”.

Europarlamentarul Cristian Bușoi a avut un discurs despre ceea ce ar trebui făcut în sănătate, în justiție și despre partea umană a PNL: “Știu că nu suntem perfecți, dar știu că vrem să facem bine pentru România și pentru români”.

“Vreți să fim conduși de ruși?”

RS27 IMG 1248 marian jean marinescu eso

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu (Foto: Adi Dobre)

“Credeți că oltenii trăiesc bine?”, i-a întrebat Marian Jean Marinescu pe cei prezenți. “Bunăstarea va veni în Oltenia când Oltenia se va despărți de PSD. Nu există altă cale!”, a continuat europarlamentarul, trecând în revistă câteva proiecte inițiate în Parlamentul European și la care guvernul român a rămas indiferent: finanțări de la UE în domeniul sănătății, autostrada Craiova - Lugoj, ori strategia Dunării, care ar ajuta fabrica Ford din Craiova să își exporte produsele mai ușor. “Nu se poate să continuăm în acest fel. Această guvernare ne întoarce cu fața spre Est. Dumneavoastră mai vreți să fiți conduși de ruși?”, a conchis Marinescu.

“Deșteptați-vă, c-am dormit destul!”

Fostul moderator TV Rareș Bogdan a avut capul de afiș al mitingului și, după câteva minute de încălzire, a intrat tare în adversarii politici: “Cum Dumnezeu a ajuns această regiune, plină de oameni inteligenți, să trimită la București pe unul ce-și ascundea banii în cavouri, pe Darius Vâlcov? Cum, Doamne, iartă-mă, aţi ajuns să vă închinaţi, nu dumneavoastră, alții cărora le e frică, la un cuplu toxic pentru România, Olguţa şi Olguţu’?”.

RS26 IMG 1288 rares bogdan eso

Rareș Bogdan (Foto: Adi Dobre)

S-a domolit apoi, a făcut apel la sentimentele ascultătorilor, vorbind de peste 230.000 de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, ba chiar a folosit oltenescul “fusei” și a povestit cum, “întâmplător”, a asortat o cravată albastră la cămașa albă, culorile Craiovei Maxima.

În cele din urmă s-a dezlănțuit cu o serie de afirmații la adresa PSD:

“Au lăsat 21 de miliarde în Europa, pentru că nu-i pot fura”,

“În democrație, hoții stau la pușcărie, nu stau în Parlament, nu stau în Guvern”,

“Niciodată nu au ajuns să ne conducă oameni atât de proști”,

“O să-i fac o ofertă de nerefuzat lui Liviu Dragnea: Dragnea, timpul tău a expirat, retrage-te până nu e prea târziu, vei mânca o mamă de bătaie cu partidul tău”.

În încheiere, a amintit și vorbele rostite de Amza Pellea, în rolul lui Mihai Viteazul: “O viaț-avem, români, și-o cinste! Deșteptați-vă, c-am dormit destul!”

Nici rușii nu au jefuit România cum au jefuit foștii comuniști care conduc România”

RS30 IMG 1410 ludovic orban eso

Ludovic Orban, președintele PNL (Foto: Cătălin Ciupureanu)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a închis mitingul în aceeași notă și i-a acuzat pe social-democrați că se ascund de electorat și jefuiesc țara mai rău ca rușii: “Nici hunii, nici tătarii, nici rușii nu au jefuit România cum au jefuit foștii comuniști care conduc România”. A rezumat apoi tot ceea ce au spus antevorbitorii săi: “Să mergem pe fiecare stradă, fiecare casă, să vorbim cu toți românii și să le spunem că destinul lor e în mâinile lor, că au în mâini glonțul de argint ca să ucidă fiara pesedistă și că acest glonț de argint e ștampila de vot”.

X

Right Click

No right click