Craiova are o nouă șansă la relansare economică!

Mihai Firică, Secretar de Stat în Ministerul Culturii: Declaraţie despre investiţiile Guvernului PNL pentru relansarea economică şi dinamizarea tuturor activităților creative, în Craiova:

Firica cultura

„Planul Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de Guvernul Orban și susţinut în prezența președintelui Iohannis, reprezintă o etapă fastă pentru România. Craiova are o mare șansă pentru dezvoltare și reconectare la marile proiecte naționale, în context european.

În valoare de peste 100 de miliarde de euro, Programul urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

Investițiile în infrastructură vor scoate Craiova din izolarea în care a ținut-o administrația de stânga. Cele mai importante proiecte sunt modernizarea căii feroviare pe rutele Ploiești-Suceava-Dărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad și a celei rutiere București-Alexandria-Craiova-Lugoj. Este un semnal foarte bun pentru investitori, mai ales că ritmul lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești este foarte bun.

Șansa Craiovei de a se dezvolta este condiționată de o administrație liberală, responsabilă și eficientă, care să promoveze proiectele inițiate de Guvernul PNL. De la susținerea mediului de afaceri, prin instrumente de creștere a capitalizării companiilor și de finanțare a investițiilor (Fondul Român de Investiții și Băncii Naționale de Dezvoltare), până la digitalizare și programe de garantare a creditelor pentru capital de lucru și investiții, sunt măsuri concrete care vor aduce dezvoltare prin investiții.

Reabilitarea monumentelor istorice, patrimoniul cultural și sediile administrative vor beneficia de alocarea a două miliarde lei! Este pentru prima dată când se investește masiv în cultură și se va da șansa administrațiilor locale de a se mobiliza pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale.

Realizarea Spitalului Regional, în Craiova, este o garanție, așa cum sunt investițiile în școli, grădinițe sau creșe, sprijinul pentru infrastructura sportivă sau programele privind mediul.

Există multă neîncredere din cauză că fostele guvernări au promis și totul a rămas pe pliantele și ziarele cu pozele lui Dragnea și Dăncilă. Chiar dacă este o perioadă teribil de dificilă, din cauza epidemiei de coronavirus, noi am demonstrat că facem, că România merge înainte. Prin PNL, Craiova are o nouă șansă la relansare economică și dinamizare a tuturor activităților creative”.

 

X

Right Click

No right click