Mihnea Modran: „Microcentralele de pe Jiu sunt absolut necesare pentru a asigura independența energetică a țării!”

Poziţia Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională Dolj, faţă de disputa dintre ONG-urile de mediu și comisia de mediu a Parlamentului, exprimată de preşedintele Organizaţiei Dolj, Mihnea Modran:

modran

Poziția ADN - Dolj este poziţia oricărui român de bun simț.

Salba de microcentrale de pe Jiu are două dintre acestea aproape finalizate, în proporție de 90%, și două în proporție de 60%.

Aceste microcentrale sunt absolut necesare pentru a asigura independența energetică a țării. În prezent, România importă 10% din necesarul naţional de energie electrică.

Producția energiei electrice este ultimul bastion al existenței noastre ca țară, nu ca și COLONIE.

Vă reamintim că aceste ONG-uri sunt vectorii din anii '90, care au impulsionat demolarea industriei energetice a țării, pentru ca "Populația să aibă lumină".

Aceste ONG-uri au rădăcini comune cu cele care au distrus mineritul din Valea Jiului, la sfârșitul mileniului trecut, şi cei care au trimis "minerii cu mușchii de oțel să culeagă musețel."

ADN DOLJ

Singurul om care a militat pentru construirea acestor microhidrocentrale a fost Nicolae Ivănişi, președintele ADN Gorj, care, în ultimul an și jumătate, a arătat situația economică a acestor puncte strategice de dezvoltare.

A nu se omite necesitatea barajelor, pentru apărarea împotriva inundaţiilor a tuturor localităților din aval, pentru că, în urma defrișărilor masive din Retezat, viiturile devin tot mai  amenințătoare!

Lucrările despre care discutăm implică și construirea unui alt baraj (deja început) – care va fi cel mai mare baraj de pe cursul unui râu din Europa, cu o capacitatea de 300 milioane metri cubi!

 

X

Right Click

No right click