Prisnel acuză guvernul că limitează accesul la educație

Deputatul USR de Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel, a transmis Consiliului Județean Dolj o scrisoare deschisă despre situația celor 3.000 de copii navetiști din județ.

RS19 Prisnel Adrian eso

"Prin eliminarea transportului județean dintre serviciile publice, prevăzută într-un proiect de ordonanță de urgență, Guvernul pune în pericol accesul la educație pentru mii de elevi doljeni. 
Domnule Ion Prioteasa, vă solicit să cereți Guvernului României renunțarea la acest proiect de OUG. Dacă totuși acesta va fi adoptat, vă solicit să găsiți soluții, precum achiziționarea de micobuze școlare sau un acord cu firmele de transport pentru cei 3.000 de elevi din județ care beneficiază, în prezent, de o reducere de 50% din abonament din partea Ministerului Educației, " a menţionat deputatul USR de Dolj Adrian-Claudiu Prisnel

Acesta a solicita ca, la următoarea ședință a Consiliului Județean Dolj, să fie introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind alocarea de fonduri destinate unor facilități pentru elevii navetiști.
"Legea nr. 92/2007, actualizată la zi, cea care reglementează serviciile publice de transport persoane la nivel de județe (art. 19) spune că autoritățile administrației publice locale pot acorda, prin hotărâri ale autorităților deliberative ale administrației publice locale, facilități de transport elevilor, studenților, ucenicilor și anumitor categorii de persoane defavorizate", a mai declarat Prisnel.

"Reducerile de tarif aprobate de consiliile județene pentru anumite categorii de persoane se acoperă din bugetele acestora, conform art. 42, alin 2 din legea menționată. În consecință, vă solicităm ca din bugetul pe anul 2019 să alocați fonduri pentru acordarea de reduceri de cel puțin 30% din prețul abonamentelor pentru elevii navetiști din Dolj.

Abandonul școlar este o problemă majoră a învățământului din România, iar principalul motiv al abandonului, mai ales în mediul rural, îl constituie sărăcia. Consider deci că subvențiile acordate pentru reduceri ale abonamentelor de transport ar ajuta elevii care vor să învețe să ajungă la școală.

Ultimele statistici disponibile arată că existau cel puțin 3.000 de elevi navetiști în Dolj. Tot statisticile oficiale arată că în județul Dolj există circa 1.500 de cazuri de abandon școlar anual." a menţionat în încheiere deputatul USR de Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel.

X

Right Click

No right click