Emil Iulian Mladin, Președintele Partidului Alternativa Dreaptă, Filiala Dolj, somează Primăria Craiova!

Emil Iulian Mladin, Președintele Partidului Alternativa Dreaptă, Filiala Dolj, somează Primăria Craiova, printr-un comunicat, să clarifice cât mai urgent situația juridică a S.C. TERMO CRAIOVA S.R.L.

Emil Mladin

Aceasta este, de câțiva ani, în procedură de faliment. La ultimul termen de judecată, Tribunalul Dolj a decis să prelungească agonia, probabil, până după alegerile locale din toamnă. În iarna trecută, prețul gigacaloriei a fost unul foarte mare (321,57 lei/Gca), în comparaţie cu anii anteriori. Mai mult, craiovenii au suferit de frig, în lunile noiembrie 2019–martie 2020, în propriile locuințe, cu toate că mulţi dintre ei şi-au plătit întreținerea la timp, deoarece defecțiunile s-au ținut lanț - nu exista săptămână fără ca vreo conductă, care transporta aburul tehnologic, sa nu se spargă de două, trei ori. Este de înțeles acest lucru, ținând cont că unele conducte, atât magistrale, cât şi celelalte, au o vechime de peste 50 de ani.

Cum intenționează Primăria Craiova să schimbe aceste conducte? Din ce bani şi în cât timp, astfel încât cetățenii Craiovei să se bucure de un tratament decent din partea S.C. TERMO CRAIOVA S.R.L.?

Sa nu uităm că, iarna trecută, craiovenii au plătit mai mult frigul decât căldura şi, cu toate acestea, facturile la întreținere, în unele cartiere, au fost umflate în mod artificial şi nu justificau, în niciun fel, serviciile oferite. De asemenea, furnizarea de apă caldă a fost şi ea afectată, tot din cauza conductelor, care se spărgeau aproape in fiecare zi.

Primăria Craiova ne vorbește de faptul că va înfiinţa o altă societate comercială care să preia atribuțiile defunctei TERMO CRAIOVA S.R.L., dar asta nu rezolvă în niciun fel situația de fapt. Sa nu uităm că, în urmă cu câțiva ani, când Regia Autonomă TERMO s-a transformat în acest SRL, nu a rezolvat nicio problemă.

Dacă nu reușim să punem presiune pe Primăria Craiova, s-ar putea ca, în iarna care vine, să nu mai beneficiem aproape deloc de căldură şi apă caldă. Situația e critică şi nu presupune niciun fel de amânare.

Eu, ca şi candidat la Primăria Craiova, consider că acest sistem de încălzire a dat faliment, sau este falimentar peste tot, în România. Trebuie să activăm şi alte surse de încălzire şi apă caldă, cum ar fi: pompele de căldură, centralele de bloc, sau de cvartal, care funcționează cu gaz, panouri solare – unde este cazul, cât şi alte idei care să ne scoată din acest colaps! Ele nu pot fi făcute decât în timp, dar a sosit timpul să acționăm pentru ca, în viitor, cetățenii Craiovei să nu mai sufere de frig!

30.05.2020                                                                                     

Emil Iulian Mladin

 

X

Right Click

No right click