145 de ani de liberalism

Ecourile sărbătorii de ieri – împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, nu s-au stins, astfel că mai mulţi liberali craioveni au semnat un comunicat prin care şi-au exprimat gândurile şi speranţele de viitor în legătură cu misiunea pe care o au în democratizarea reală a României.

 

145 liberalismComunicatul, pe care îl redau în cele ce urmează, este semnat de Ştefan Stoica, Mario Ovidiu Oprea, Flavius Sirop, Doru Câplea, Dan Diaconu, Marinel Florescu, Adriana Ungureanu, Marian Vasile.

"Nici un drum presărat cu flori nu duce la glorie." La Fontaine

Istoria de 145 de ani a PNL se confundă cu istoria României, în multe momente: zbucium, patimă, sacrificiu şi, apoi, deznodământ: un binemeritat succes, uneori, o amară înfrângere, alteori.

 Uniri, războaie, revoluţii, crearea statului modern român, România mare – o bună parte din aceste realizări sunt meritul colegilor liberali de odinioară, sunt realizări cu care ne mândrim.

 Interziceri, temniţe comuniste, suplicii - "răsplata" nemeritată, primită de la comunişti, de către mulţi înaintaşi cărora România le era datoare.

 Pe plan naţional, numele dinastiei Brătianu este sinonim cu devotamentul faţă de Statul Român; moştenirea lăsată este una nepreţuită, prin setul de valori transmis şi aplicat din generaţie în generaţie, până la intervenţia brutală a comuniştilor.

 Pe plan local, toţi ne mândrim cu Romanescu, dar mai puţini ştim că a fost liberal.

 La ceas aniversar, vrem doar să vă asigurăm că, în istorie, au locul lor binemeritat oamenii care vor lupta pentru principii, nu pentru foloase! Fiţi încrezători, timpul este de partea noastră - iar noi suntem de partea dreaptă a istoriei!

 

 

X

Right Click

No right click