Viorica Dăncilă, despre proiectul privind Ținutul Secuiesc: Un afront la adresa suveranității

 Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a reacționat, pe Facebook, la adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc: „Este un afront la adresa suveranității statului român”.

dancila 1

Fostul premier Viorica Dăncilă susține, într-o postare pe Facebook, că adoptarea tacită a proiectului de lege nu arată doar „lipsa de profesionalism, cu și o inconștiență politică”.

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român. Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică”, a scris fostul lider al PSD pe rețeaua de socializare.

Viorica Dăncilă spune că „Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”.

Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional.

(sursa: Mediafax)

X

Right Click

No right click