Alina Gorghiu, soră de caritate pentru pușcăriași, pe care îi vrea la domiciliu

Senatul a votat un proiect de lege inițiat de Alina Ghorghiu, fost președinte al PNL, care introduce în Codul penal executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea. 

Alina Gorghiu PNL

Preocuparea Alinei Gorghiu, cunoscută drept o apropiată de foști politicieni cu probleme penale gen Bogdan Olteanu și Mihai Voicu, a provocat reacția dură a Ralucăi Prună, fost ministru al Justiției, care o acuză pe senatoarea PNL de sprijin pentru infractori când România se luptă cu epidemia de coronavirus. 

Raluca Prună o atacă pe Alina Gorghiu, inițiatoarea proiectului, susținând într-o postare pe Facebook că „doamna senator face exact ce critica PNL mai deunăzi la PSD, moare de grija condamnaților la închisoare”.

Fostul ministru al Justiției a detaliat motivele pentru care PNL trebuie să ia distanță de inițiativele Alinei Gorghiu care pare a avea propria agendă  Cu riscul de a fi atacată ca in vreme de criza fără precedent îndrăznesc sa critic partidul la putere, il critic.Tare, fără ezitare, fără armistiții. Spicuiesc pe sărite, ca nu e vreme de inventar cât timp mor oameni in jurul nostru.

Pentru grozăvia promovată de ‘liberala’ Alina Ghorghiu - pentru cei nou veniți prin oraș, fosta presedinta PNL fără vreo istorie, un rol sau gest politic in promovarea vreunui liberalism de orice fel in jde ani de politica prin capitala. Azi, doamna senator face exact ce critica PNL mai deunăzi la PSD. Moare de grija condamnatilor la închisoare. In vremuri de război, nu se moare de grija condamnatilor, cand la Suceava un director medical a orchestrat o contagiune in masa a cadrelor medicale, cand o bucătăreasă da tunuri cu măști achiziționate pentru statul roman, in numele unui evazionist a cărui firma nu se califica formal la procedura de achiziție, evident ca la preț de vreo 30 ori mai mare decât cumpara asociațiile de voluntari. In asa vremuri nici nu se relaxează măsuri penale și de executare a pedepselor. Dimpotrivă. Știe asta orice student mediocru la drept.

Deci, doamna senator propune și Senatul aproba executarea pedepselor la domiciliu, cu bratari electronice. Foarte convenabil pentru cei cu domiciliu generos, îndeobște politicieni și bucătărese cu contracte de stat oneroase. Si daca tot mor cetateni liberi in vremurile astea, macar liberalismul vazut prin lentila senatoarei umamiste poate salva ceva condamnati.

Cât costa legea asta umanista? Care e sursa de finanțare? Well, liberala Ghorghiu e fix ca pesedista generoasa Vasilescu care dădea din pix salarii si pensii pana i-a luat pixul PNL-ul ca mai voia si el sa scrie. Si scrie cam la fel si liberala Ghorghiu, tot fără identificarea sursei de finanțare, cu încălcarea flagranta a legii finantelor publice care obliga la identificarea sursei de finanțare atunci când se propune o lege cu impact bugetar. Un fleac, de atâtea ori a fost încălcată legea Finanțelor publice ca nici nu mai conteaza.