Ludovic Orban, la Craiova: „Pe primul loc rămâne îmbunatățirea infrastructurii de transport”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite făcute Companiei Ford din Craiova, că tot ceea ce ține de infrastructura rutieră, element important pentru reprezentanții fabricii, reprezintă o prioritate pentru guvern.

vizita Premier Ludovic OrbanCraiova 12

Orban a vizitat secția montaj, menționând că este impresionat de tehnologia pe care o folosesc reprezentanții Ford în producția de mașini.

Vizitez pentru prima oara uzina Ford. Am vizitat secția de montaj, care m-a impresionat atât prin înzestrările extrem de moderne, cât și prin modul în care este gândită fiecare operațiune. M-a impresionat și pentru că e într-o continuă perfecționare, care duce la creșterea calității, scăderea costurilor(...) Am remarcat obiectivul de a crește spectaculos producția, cu aproximativ 100.000 de unități, dacă am reținut”, a declarat premierul, cu ocazia vizitei făcute la fabrica Ford din Craiova.

Acesta a amintit despre importanța îmbunătățirii condițiilor de transport care să permită o mai bună legătură a celor de la Ford, atât cu Vestul cât și cu Bucureștiul.   

Orban a mai spus ca la fel de important este ca și infrastructura județeană trebuie să fie una bună, în condițiile în care mulți doljeni vin la muncă din diverse zone ale județului. 

Am înțeles că există un interes mare pentru a stimula investiții în România, în industria pe orizontală, în furnizarea de componente, de piese și de subansamble. Tot ce putem face pentru a încuraja o astfel de dezvoltare, vom face. Pe primul loc rămâne îmbunatățirea infrastructurii de transport, prin mai multe proiecte: drumul expres Craiova-Pitesti și de sectorul de autostradă Pitești-Sibiu, care închide Coridorul 4 paneuropean. De asemenea, împreună cu europarlamentarul Marian-Jean Marinescu am avut o discutie si despre posibilitatea de finantare prin Connecting Europe Facility a legăturii între Craiova și Lugoj”, a mai declarat Orban.

Orban a fost însoțit, la Craiova, de o delegaţie formată din ministrul Apărării Naţionale, Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, ministrul Mediului – Costel Alexe şi ministrul Tineretului şi Sportului – Ionuţ Stroe.

Aceștia, alături de reprezentanții PNL Dolj, au vizitat fabrica de locomotive Softronic, uzina Ford, unde a avut o întrevedere cu Andrew McCall, vicepreședinte Relații Guvernamentale în cadrul Ford Europa, și Ian Pearson, președintele Ford România, Brigada Multinațională Craiova și Compania Avioane.

La Ford, acesta a și testat noul „Puma”. 

În programul de azi este inclusă și o vizită la șantierul centurii de ocolire Balș, începând cu ora 15.30.
vizita Premier Ludovic OrbanCraiova 5

 

orban vizita craiova

X

Right Click

No right click