Meleșcanu nu demisionează deși Curtea Constituțională a decis că numirea sa a fost neconstituțională

Decizia Curții Constituționale privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului României este clară: s-a încălcat Constituția. Meleșcanu a spus că nici nu vrea să audă de demisia din funcție.

melescanu 2020

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a anunțat miercuri că exclude o demisie până la publicarea în Monitorul Oficial a motivării judecătorilor CCR, care au decis astăzi că el a fost ales în mod neconstituțional deoarece a fost susținut de grupul parlamentar PSD, în timp ce era încă membru al grupului ALDE.

Teodor Meleșcanu este în vârstă de 78 de ani și recent Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunţă că s-a sesizat din oficiu cu privire la declaraţiile făcute de Teodor Meleşcanu la Viena, în decembrie 1989.

În cazul în care vor fi constatate fapte de natură penală, Institutul va sesiza procurorii. Reprezentanţii Institutului spun că Meleşcanu a dezinformat atunci diplomaţii prezenţi la eveniment, susţinând că informaţiile privind regimul comunist din România sunt „zvonuri colportate în scopuri duşmănoase”.

X

Right Click

No right click