Orban anunță că PNL devine un aspirator pentru demisionarii din Pro România

Lotul de parlamentari demisionari din Pro România se va alătura PNL. Vineri, întrebat într-o conferință de presă la Timișoara, dacă demisionarii din Pro România vor intra în PNL, premierul Ludovic Orban, care este și președinte PNL, a spus că recunoaște că „au fost deschise discuții”.

orban guvern

În căutarea unei stabilități parlamentare, Ludovic Orban susține că demisionarii din Pro România se vor îndrepta către PNL dacă vor dori, mai ales că au susținut doborârea guvernului PSD: „Nu au bătut la ușa PNL, au fost decisivi în învestirea Guvernului pe care îl conduc. Am avut 7 parlamentari care au specificat, ei sunt mai de dreapta, nu sunt din fostul PSD. Dacă vă uitați, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, deputatul Mircea Banias, Daniel Florea sunt din zona social-liberală. Ei au făcut inițial Pro România, apoi a venit Ponta și și-a confiscat partidul. Am deschis discuții cu ei, recunosc, dacă ei vor veni alături de noi, mă bucur și își vor găsi locul în PNL”..

Surpriza o reprezintă deschiderea ușilor pentru traseiștii politici din PSD și Pro România, în ciuda faptului că respectivii vin de la partide asumate de stânga: ,întrebat dacă vor fi primiți și cei care au fost în PSD, Orban a spus că „important este să întărim sprijinul parlamentar”.

X

Right Click

No right click