Protest al membrilor USR împotriva lui Barna după scandalul excluderilor din partid

Peste 100 de membri USR au declanșat un protesc mut în fața sediului central al partidului după ce gruparea Barna a decis câteva excluderi. Mai mulți parlamentari și lideri județeni au scos la iveală ilegalități din campania electorală, au prezentat probe cu semnături false din campania Fără penali și din campania electorală.

scandal USR anti Barna excluderi

Protestatarii au lansat o scrisoare deschisă în care reclamă comportament și decizii dictatoriale din partea președintelui Dan Barna și a grupării din jurul său: 

Colega noastra Olimpia Ardelean, membru al Biroului Judetean Ilfov, a fost exclusa pe baza unei postari de pe contul ei personal de Facebook, in care sesiza nereguli din cadrul organizatiei judetene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru ca si-a facut treaba, pentru ca deranjeaza. Motivarea majoritatii de 13 care a votat excluderea in Biroul National a fost ca postarea Olimpiei Ardelean a adus prejudicii de imagine partidului si astfel s-au pierdut voturi in campania de Prezidentiale, prejudiciu de altfel nedovedit ci calificat ca fiind ”potential”. Genul acesta de executii politice nu au nimic de-a face cu valorile USR iar noi, subsemnatii, nu toleram asa ceva.

Preşedintele USR Sector 3, consilierul municipal Bogdan Stroe, consideră că este o greşeală excluderea Olimpiei Ardelean din partid, după ce acesta a semnalat existenţa unor semnături false în dosarele care urmau să fie depuse la primării în cadrul campaniei "Fără Penali": "Biroul Naţional al USR a luat aseară o decizie greşită şi nedreaptă: excluderea colegei noastre Oli Ardelean. Nu mi-a fost niciodată frică sau jenă să le zic colegilor mei din USR când greşesc. I-am zis-o şi lui Nicuşor Dan de câteva ori, iar acum le zic acelaşi lucru deschis celor 13 colegi care au dat acel vot aseară, în frunte cu Dan Barna. Iar pentru că toate căile interne de a rezolva această problemă nu au avut succes o fac în mod public"

Liderul USR nu a dorit să-i întâlnească pe contestatari iar un lider i-a numit pe cei care cer respectarea drepului la opinie în partid drept ,,cămăși negre,, - o trimitere la o grupare de tip fascist din timpul dictatorului italian Mussolini.

X

Right Click

No right click