Noul ministru al Apărării: Armata română să își consolideze statutul de încredere

Noul ministru al Apărării, doljeanul Nicolae Ciucă, a declarat, marți, la preluarea mandatului, că este conștient de responsabilitatea pe care o are și că Armata română trebuie să își consolideze statutul de încredere în rândul NATO și al UE.

ministrul ciuca

Domnule președinte, domnule prim-ministru, să aveți încredere că suntem perfect conștienți, în primul rând, de responsabilitatea și tot ceea ce înseamnă parcursul de aici înainte, astfel încât să ne îndeplinim datoria pe care o avem, conferită prin Constituție și datoria prin care noi, militari și civili care lucrăm în Ministerul Apărării Naționale. Suntem educați, suntem formați încă din primele zile ale liceului militar și până când trecem în rezervă, avem o echipă care se bazează pe spiritul de camaraderie și încredere, echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă dedicare profesională, spirit de sacrificiu”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a afirmat că armata română trebuie să își consolideze statutul de încredere și să înfăptuiască ceea ce și-a asumat, prin alocarea a 2% din buget.

Ceea ce ne-am asumat să înfăptuim în baza a ceea ce ni s-a alocat, 2% din buget, să putem să concretizez prin capabilități, prin care armata română să își consolideze statutul de încredere în rândul Alianței Nord-Atlantice în rândul Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriatele strategice în care armata română le are. Ne bazăm pe trei piloni: pe statutul nostru de țară membră NATO, țară membră Uniunea Europeană și pe parteneriatul Strategic”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. A fost prezent în numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Sursa: Mediafax. 

X

Right Click

No right click