Pro România vrea să îl ducă pe Mircea Diaconu în turul doi. Iată ce avere are prezidențiabilul

O parte din staff-ul Pro Romania a fost prezent în această seară, în sala de spectacole a Filarmonicii Oltenia, prezentându-și candidatul la prezidențiale și chiar candidatul pentru Primăria Craiova.

mircea diaconu 1024x650

«Obiectivul nostru ca partid este să îl ducem pe Mircea Diaconu, candidatul independent pe care am ales să îl susținem, în turul doi, la prezidențiale. Și cred că putem! Pentru turul doi, împotriva lui Iohannis, ar fi doar trei candidați, Dăncilă, Barna și candidatul nostru, Mircea Diaconu. Ca partid care susține un candidat independent, îi vom oferi sprijin tehnic, organizatoric și logistic. Vom face campania clasică, vom merge din casă în casă pentru a-l face cunoscut celor mai tineri și vom veghea la corectitudinea procesului electoral. Avem nevoie de un președinte care să fie puțin mai depărtat de partidele politice. Ca președinte, Mircea Diaconu poate fi un mediator în bătălia politică», avea să declare vicele Pro România, Adrian Țuțuianu.

Victor Ponta va intra în cursa pentru prezidențiale abia în 2024. Până atunci, partidul își propune să reconstruiască stânga în România. Pro România consideră că Victor Ponta e cel mai bun candidat, care a învățat din ce a greșit și, în ciuda unor probleme, a rămas cu o imagine bună.

Solomon, candidatul Pro România pentru Primărie

În cadrul aceleași conferințe, s-a făcut un apel la primarii din alte partide, care doresc să treacă de partea Pro România, unde sunt așteptați cu brațele deschise.

În încheierea întâlnirii, mai-marii partidului și-au anunțat candidatul pentru Primăria Craiova, pentru alegerile din 2020. Acesta este Antonie Solomon. REprezentanții partidului au spus că își asumă această decizie și cu bune și cu rele. Pe principiul omul trebuie să înnobileze locul, ex-primarul Antonie Solomon a fost desemnat cel mai potrivit candidat pentru viitoarele alegeri.

Și-a declarat averea la BEC

Fost senator, ministru al Culturii, europarlamentar, actor de notorietate, director de Teatru, în ciuda aerului modest pe care îl afișează, Mircea Diaconu a strâns în ani o avere frumușică. Prezidențiabilul alianței electorale ALDE-Pro România, „Alianța pentru un om”, Mircea Diaconu, are anual o pensie în valoare totală de 95.154 de lei, potrivit declarației de avere depusă la BEC, și câteva proprietăți frumoase.

Mircea Diaconu deține, alături de soția sa, cinci terenuri, trei dintre ele cumpărate și două dobândite prin moștenire. Primul teren a fost cumpărat în 1978 și are 130 de metri pătrați, un al doilea a fost achiziționat în anul 2000 și se întinde pe o suprafață de 2.000 metri pătrați, iar ultimul teren achiziționat de cuplul Diaconu, în anul 2016, are 12,15 metri pătrați. Două dintre terenuri au fost moștenite, unul în 1991 și are 1.000 de metri pătrați, iar celălat îi revine și lui Alexandru Diaconu, din 1974, tot de 1.000 metri pătrați, conform declarației de avere.

La capitolul imobile, prezidențiabilul Mircea Diaconu deține, împreună cu soția sa Diana Diaconu, nu mai puțin de cinci, trei dintre ele fiind cumpărate, iar două moștenite. Cuplului îi revin două case, una de150 metri pătrați, achiziționată în 1978, iar alta în 2000, de 208 metri pătrați.

O casă de vacanță, care se află în construcție, se întinde pe 80 metri pătrăți și a fost cumpărată în 1992, iar apartamentul pe care cei doi îl dețin are 39,12 mp și a fost cumpărat în 2016. De asemenea, cei doi au mai căpătat, prin moștenire, în anul 1974, și un grajd.

Mircea Diaconu deține și trei autovehicule, un Citroen Mehari, annul 1971, un ARO 10 și un SMART, dobândite prin cumpărare.

Prezidențiabilul ALDE-Pro România deține două conturi în lei, cu o sumă totală de 26.517 lei și două conturi în euro, cu o valoare de 113,35 euro, unul dintre ele deschis la o bancă din Belgia, conform declarației de avere depusă la BEC.

Diana Diaconu, soția acestuia, încasează 48.448 lei, fiind regizor artistic la Teatrul Nottara din București.

Pensia de vârstă a lui Mircea Diaconu este de 37.752 de lei, pensia de merit 52.092 lei, iar pensia de vârstă a soției de 5.310 lei.

Din partea Parlamentului European din Bruxelles, Diaconu a încasat anual 81.239 euro, iar diversele rambursări, au un cumul de 69.674 de euro. Tot din partea Parlamentului European, Mircea Diaconu a mai avut decontări, cheltuieli, diurne, etc., în valoare totală de 244.527 lei, iar drepturile de autor i-au adus 2.200 lei, conform sursei citate.

 

X

Right Click

No right click