Scandal în USR: Cosette Chichirău acuză echipa lui Dan Barna că avea mijloacele de fraudare a votului intern pentru șefia partidului

Se amplifică scandalul legat de votul pentru alegerea președintelui USR, în urma căruia Dan Barna a fost ales în funcția de președinte al partidului.

chichirau barna usr frauda acuzatii

Curg acuzații din partea lui Cosette Chichirău, președintele USR Iași și candidat la președinția partidului, de fraudare a scrutinului. La vot au participat doar jumătate din membrii de partid, nu se știe dacă statutul a fost respectat și s-au folosit adrese de email dubioase. 

Președinta USR Iași, cea care a fost contracandidat pe Barna la șefia USR, îi acuză pe oamenii apropiați de Dan Barna că au avut la dispoziție mijloacele de fraudare a votului. ”Întrebarea este dacă le-au folosit”, a scris Cosette Chichirău pe un grup intern de comunicare al USR.

Potrivit g4media, Chichirău susține că ”toată ziua de duminică, 1 septembrie, prima zi de vot (pentru alegerea președintelui USR – n. red.), Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot”.

”Putea să genereze linkuri, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă – om de bază în echipa Barna – a avut mijloacele să facă o fraudă națională (…) Echipa Barna avea mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un audit național. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o”, a mai scris Cosette Chichirău pe grupul de comunicare.