SONDAJ BOMBĂ: Bătălia pentru Craiova se joacă la baionetă

Deși Lia Olguța Vasilescu rămâne favorită, va exista o luptă până la final și numai duminică seara, pe 9 iunie, vom ști câștigătorul.

 parlamentare urne si stampile 1

Un sondaj Sociopol, efectuat în perioada 23-29 mai pe un eșantion de 1003 persoane, vine cu niște rezultate care acum, cu o săptămână înainte de alegerile din 9 iunie, pune într-o nouă lumină lupta electorală din Bănie. 

Lia Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Craiovei, conduce în preferințele electoratului, cu o intenție de vot de 35%. Surpriza este însă pe locul doi, unde Marian Vasile (AUR), cu 32%, stă la numai trei procente de Vasilescu. Florentina Emilia Neagu (ADU-USR-PMP-FD), cu 12%, și Nicolae Giugea (PNL), cu 10%, își dispută ultima treaptă a podiumului. Restul candidaților sunt creditați cu maxim 3% din intențiile de vot.

 240601 sondaj sociopol primarie

Soarta consiliului local se pare că va fi decisă în culise, prin alianțe post-electorale. PSD conduce cu 33%, urmat de AUR, 26%, PNL, 13%, și Alianța Dreapta Unită USR PMP FD, cu 12%, restul partidelor având de la trei procente în jos. 

 240601 sondaj sociopol consiliu

La europarlamentare, lucrurile sunt ceva mai clare, prin prisma alianței pe care PSD și PNL au semnat-o, aceste două formațiuni politice adunând aproape jumătate din intențiile de vot (48%). Pe locul doi se situează AUR, cu 25%, urmat de Alianța Dreapta Unită USR PMP FD, 15%. Restul, maxim 3%.

 240601 sondaj sociopol euro

Interesantă este și estimarea prezenței la vot, 37 la sută dintre cei intervievați afirmând că merg la vot și știu cu cine votează. 16 procente ar merge dar nu sunt hotărâți asupra opțiunii electorale, 28 la sută nu merg la urne iar restul susțin că nu ar fi în țară.

 240601 sondaj sociopol intentie vot

Autorii sondajului îi acordă acestuia o eroare maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, de +/- 3.2%.