Viceprimarul "Iepurilă", izgonit de la conferința AUR din Craiova. Răzvan Diaconu a intrat în gura lui Simion

Conferința AUR a fost marcată de incidente cu Jandarmeria, care a interzis inclusiv accesul unor consilieri locali in clădirea în care funcționează Primăria.

 240320 aur damureanu simion vasile

George Simion a venit astăzi la Craiova pentru susține o conferință de presă alături de Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova.

Evenimentul prin care erau anunțați candidații AUR la alegerile locale urma să aibă loc în curtea Centrului Multifuncțional Craiova, unde funcționează în prezent Primăria Craiova. Inițial, Jandarmeria a interzis participanților accesul în curtea Centrului, inclusiv unor consilieri locali. 

Odată depășite tensiunile inițiale, conferința de presă a început, doar pentru a fi perturbată de către Răzvan Diaconu, viceprimar al Craiovei, și de mai multe persoane care se aflau alături de el. În urmă cu două luni, Diaconu a participat la mai multe acțiuni AUR, sperând să fie pus candidat la Primărie din partea acestui partid, însă a fost înlăturat pe motiv de colaboraționism cu PSD.

240208 diaconu simion aur

Liderul AUR, George Simion, a taxat dur prezența lui Diaconu la conferință: "Iepurilă, pleacă de aici! Iepurilă, tu ești trimis de Olguța, ești viceprimarul Olguței! Iepurilă, pleacă de aici! Ești sclavul lui Olguța, pleacă de aici. Viceprimarul Iepurilă să plece de aici, cu cine e adus de la Regii! Câți oameni ai adus aici de la Regii, Iepurilă? Pleacă de aici, sclavule! Clona, pleacă de aici! A venit viceprimarul astă, trimis de Olguța!"

Pe de altă parte, Marian Vasile a ținut să se plângă de agresivitatea și servilismul Jandarmeriei: "Nu credeam ca, după 16 ani de activitate în cadrul Consiliului Local Craiova, să fiu nevoit să trec de o barieră de jandarmi, să-mi fie ruptă cămașa, ca să ajung aici."