PNL Craiova este împotriva creșterii taxelor și impozitelor locale. Nicolae Giugea: „Nu vor vota proiectul de buget”

Nicolae Giugea a menționat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că PNL Craiova este împotriva creșterii taxelor și impozitelor locale. Conform Primăriei, acestea vor crește cu 14% în 2024, iar consilierii liberali spun că nu vor vota acest proiect de buget. 

231117 confe pnl

Dacă ne uităm în jur, vedem că Primăria Craiova are bani mulți și, de aceea, nu este nevoie de creșteri de taxe și impozite”, a spus Giugea. 

Consilierii PNL Craiova nu vor vota un proiect de buget cu creșteri de taxe și impozite.

Principalele categorii de impozite și taxe afectate sunt: impozitele pe clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice, impozitul pe terenurile persoanelor fizice și juridice, impozitele pe mijloacele de transport sub 12 tone ale persoanelor fizice și juridice, amenzi privind declarațiile fiscale.

La conferință a mai fost prezent și Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice. Acesta a prezentat principalele prevederi ale legii pensiilor care va fi votată în Parlament la începutul săptămânii viitoare.

Conform noilor prevederi legale, anul viitor, pensile vor crește de două ori. Prima va fi de la 1 ianuarie, când pensiile vor crește cu 13,8%, echivalent cu rata inflației.

În această lege se prevede că, de acum înainte, majorarea pensiilor se va face anual, prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, astfel încât să se țină cont de inflație.