„Consiliul Local Craiova se află sub dictatura PSD(!)”

În legătură cu modul în care funcţionează Consiliul Local Craiova, în care se iau deciziile ce influenţează viaţa de zi cu zi a craiovenilor, consilierul local col. (r) Marinel Florescu, reprezentant al Partidului Naţional Liberal, a avut amabilitatea să ne destăinuie amănunte importante din bucătăria acestui for ce adoptă hotărâri cu impact direct asupra locuitorilor municipiului.

Consilier Marinel Florescu

De mai mult de trei ani, Consiliul Local Craiova este condus de o majoritate covârşitoare a consilierilor Puterii: Partidul Social Democrat – 19 consilieri + 2 consileri ALDE = 21 consilieri, față de 6 consilieri PNL.

În legătură cu această situaţie la care s-a ajuns, în Consiliul Local Craiova, consilierul Marinel Florescu punctează următoarele:

Este de la sine înțeles că toate propunerile de hotărâri care vin din partea PSD trec prin Consiliul Local ca prin brânză, obiecțiile consilierilor Opoziției nefiind luate în seamă, ba chiar, de multe ori, aceștia din urmă nici nu sunt lăsați să-și exprime punctul de vedere până la capăt, sau li se taie microfonul... Aceasta înseamnă că, în Consiliul Local, nu mai este reprezentat interesul cetățenilor Craiovei, ci voința PSD, şi se poate spune că s-a ajuns la o dictatură a PSD în cadrul consiliului, în care consilierii Puterii îşi impun voinţa proprie în 100% din situaţii. Practic, hotărârile se iau la partid sau în mini-şedinţe pe care le fac între ei, înaintea şedinţei lunare a CL. Este reţeta clară pentru săvârşirea unor abuzuri.

De exemplu, modul în care se stabileşte preşedintele de şedinţă a CL, care, în cei peste trei ani de când PSD a câştigat alegerile locale, este numit numai dintre consilierii acestui partid(!). Le-am zis că nu au câştigat alegerile, în Craiova, cu sută la sută din voturi şi că, în mandatele altor primari, şedinţele erau conduse, prin rotaţie, de către toţi consilierii, atât de la Putere, cât şi din Opoziţie. Obiecţia mea nu a avut nici un efect pentru „maşina de vot” a PSD...

Principalele probleme ale craiovenilor au fost soluţionate, de către majoritatea PSD din CL, în defavoarea lor!... Exemplu: în şedinţa din aprilie 2019, s-a votat, a nu ştiu câta oară, o nouă mărire de tarife la Salubritate, pentru cetăţeni. Deşi consilierii Opoziţiei au votat negativ, majoritatea PSD a aprobat mărirea tarifelor, invocând un Ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC) care stipulează că tarifele se ajustează şi se modifică în funcţie de cererea operatorului de Salubritate. Dar există un contract, semnat de ambele părţi, prin care sunt stabilite, încă de la început, tarifele! Ei, însă, fac mereu noi acte adiţionale la contract şi măresc tarifele, pentru că firma care se ocupă de salubrizarea oraşului este o firmă de casă a PSD...

În ceea ce priveşte parcările cu plată din centrul oraşului: motivaţia lor cum că... „aşa e şi la Cluj, sau Oradea” (oraşe administrate de primari PNL), nu se susţine în totalitate, pentru că, în aceste oraşe, înainte de a se trece la tarifarea parcărilor din centru, s-au amenajat parcări spaţioase în cartierele rezidenţiale. Apoi, pentru aceste parcări cu plată din centrul istoric al Craiovei, singurul mod de plată este plata cu ora, nu cu ziua. Fiecare cetăţean care locuieşte în centrul oraşului ar trebui să aibă dreptul să parcheze, între orele 19.00-07.00, la un preţ rezonabil. Nu s-a creat nici o facilitate la parcări pentru cetăţenii care locuiesc în centru!...

O altă situaţie controversată: Stadionul „Ion Oblemenco” şi Centrul de Recuperare din Lunca Jiului au fost date în administrare, printr-un contract dezavantajos pentru craioveni, unei firme private – contract pentru care consilierii PNL au votat împotrivă –, iar tarifele pentru activităţile de întreţinere a acestor obiective au crescut deja de mai multe ori şi, niciodată, cu toate solicitările noastre, nu am putut afla care sunt costurile pe care Primăria Craiovei le plăteşte pentru întreţinerea, utilităţile, serviciul de pază etc., la stadion şi centrul de recuperare?

Mai mult decât atât, prin acest contract cu Centrul de Recuperare din Lunca Jiului s-a comis şi un act de discriminare, care constă în faptul că aici au acces la relaxare numai fotbaliştii CSU Craiova, dar nu şi ceilalţi sportivi care activează în echipele primăriei, adică baschetbaliştii, handbaliştii, voleibaliştii(!)... De ce se întâmpla asta? Pentru că aşa a prevăzut Primăria Craiova, în contract, încă de la început(!)...

Primăria Craiova nu are nici până acum, după trei ani cu primari PSD (Lia Olguţa Vasilescu şi Mihai Genoiu), un Plan de Urbanism General, aceasta fiind principala cauză pentru care în Craiova se construieşte haotic, iar autorizaţiile de construcţie se acordă în mod discreţionar. Aşa s-a ajuns să se ridice, fără autorizaţie, blocuri între blocuri, la câţiva metri unul de celălalt, obturând lumina naturală a locatarilor, şi de aici conflicte cu urmări, uneori, greu de anticipat. Iar la periferiile oraşului este un haos total – se construiesc case care „intră pe trotuar sau în stradă”, iar căile de acces şi şoselele ajung să fie „cotite”, din cauza construcţiilor neautorizate pe domeniul public(!).

La ultima şedinţă a CL, din iunie, a fost scos, temporar, de pe ordinea de zi, proiectul pentru creşterea salariilor administratorilor de la RAT, Pieţe şi Târguri şi Salubritate, dar, cu siguranţă, acesta va fi pus, din nou, „pe tapet”, la şedinţa din iulie şi va fi aprobat, de majoritatea PSD, ca pe bandă rulantă, ceea ce înseamnă noi scumpiri şi noi taxe pentru craioveni!

X

Right Click

No right click