Deputatul Daniel-Sorin Gheba-bilanțul activității parlamentare

Daniel-Sorin Gheba, deputat USR, și-a prezentat bilanțul activității parlamentare, în cadrul unei conferințe de presă organizate luni.

gheba bilant

Deputatul de Dolj a activat în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, chiar de la începutul mandatului actual de parlamentar.

Am considerat întotdeauna că alimentația sănătoasă și corectă este definitorie pentru evoluția unui popor. În luna martie am invitat procesatorii de produse lactate în Comisia pentru agricultură pentru a dezbate împreună Legea Laptelui. La final, legea a primit aviz favorabil, Parlamentul votând-o în forma finală, în sesiunea din toamnă, în luna octombrie. Datorită acestei legi va lua ființă, Registrul Laptelui, un document electronic prin care produsele lactate vor putea fi comercializate. De asemenea, se face net diferența între produse lactate și produse cu adaos de grăsimi vegetale”, a menționat, luni, Daniel-Sorin Gheba.

Totodată, acesta a găzduit și o întâlnire cu toate persoanele interesate de sursele de finanțare provenite din UE.

 „Întâlnirea a fost susținută de prezentările unor renumiți consultanți pe fonduri europene, cum ar fi domnii Silviu Bratu, Valentin Mitrică, Narcis Ciobotariu. Luna martie mi-a oferit posibilitatea de-a merge în spațiul rural pentru a organiza o întâlnire bazată pe accesabilitatea fondurilor europene în localitățile Șimnicu de Sus, Melinești, Murgași, Goiești. O deosebită încântare mi-a prilejuit invitația fermierilor din Dăbuleni care cu ocazia Festivalului celebru din localitate mi-au adus la cunoștință problemele cu care se confruntă în zonele agro-alimentare din județele unde își desfășoară activitatea comercială. În urma intervențiilor mele, problemele s-au rezolvat”, a mai spus  Gheba.

În urma discuțiilor avute cu diferiți cetățeni, atât din județul Dolj, unii semnalându-mi anumite abateri sau nereguli ale autorităților în urma audiențelor de la cabinetul meu parlamentar, cât și cu locuitori ai diferitelor localități din țară, am inițiat prin sesizări și prin adrese trimise instituțiile care erau abilitate pentru a lua măsuri. Din numeroasele cereri trimise, le amintesc pe cele mai importante: Ministerul Culturii, Ministerul Antreprenorialului și Turismului, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda de Mediu, S.P.E.E.H Hidroelectrica S.A., I.S.U. Dolj, Avioane Craiova S.A., ANPC Dolj, IPJ Dolj, etc. La acestea se adaugă o serie de primării de pe raza județului nostru. Țin să precizez că în mare măsură problemele au fost remediate”, a explicat Daniel-Sorin Gheba.