Nicolae Ciucă, despre reglementarea pieței energiei: „Nu putem să nu luăm măsuri”

Reglementarea pieței energiei, subiect aflat în analiză la ora actuală, existând deja discuții în vederea luării unor decizii, poate fi o măsură, dar a precizat premierul Nicolae Ciucă, prezent joi la Craiova, că aceste „măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și analiză la nivelul coaliției”. 

ciuca la softronic

Premierul a anunțat că rezultatul acestor discuții arată că măsurile ce vor fi luate vor trebui să asigure competitivitate produselor românești.

Am avut mai multe decizii, mai multe ordonanțe, fiecare dintre ele încercând să se adapteze la dinamica evoluției prețurilor la energia electrică și la gaze și să facem în așa fel încât să protejăm cetățenii și economia. Din discuțiile avute rezultă foarte clar că trebuie să luăm măsuri astfel încât să asigurăm competitivitate produselor românește. Avem nevoie să continuăm să evaluăm și să menținem deschise discuțiile cu structurile din domeniul electricității și gazelor naturale, cu toți cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu, astfel încât șă identificăm cea mai bună soluție pentru cetățeni și pentru economie. Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și, desigur, analiză la nivelul coaliției, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, spune Nicolae Ciucă.

Nu există o dată de la care să se aplice reglementarea pieței energiei, Ciucă menționând că la întâlnirea de luni, furnizorii și distribuitorii au venit cu această propunere „prin care să ne gândim și la o variantă de semi-reglementare”.

Trebuie să facem în așa fel încât să rămânem conectați la piața liberă. (...) Ne dorim ca săptămâna viitoare să continuăm discuțiile cu producătorii. După aceea avem analiză la nivelul instituțiilor și vom lua o decizie cât de curând”, a completat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul României, ministrul energiei și cel al afacerilor interne au fost, joi, la Craiova, unde au vizitat trei fabrici din mediul privat.